нетипично 03 ян. 2018

Повелята на европредседателството е "Българи, правете деца, а не селфита, че се стопихме"

Article image
Добро утро…Спахте ли добре?  Наспахте се значи. Ами, докато вие спите, българският род се топи. Според статистиката през миналага година са се родили рекордно малко бебета, което е малко чудно, защото правителството доста ни… такова всичките, не може да му отрече, но ние спим.

Ама, няма как да се получи със спане, значи. Спящите красавици са ненадеждни като потенциални родителки.

Изпружили са се върху приказния дюшек или матрак и чакат принцът да дойде, пък да ги целуне, че да ги събуди. 

И после какво. Спала красавицата двеста години и като рипне след целувката, че като хукне да се къпе, фризира, епилира, пък после да избере подходяща дреха, а накрая ще трябва да си направи е двеста триста селфита, за да се тагне и да обясни, че се чувства „будна“, „готова“ и „благословена“ и ето ви на…меракът на принца вземе, че се изпари.

Спите значи, а  деца не правите. Ами, не е хубаво това.

Да знаете, че направо проваляте европредседателството  в държавата. То, ако не се раждат деца, кой ще гласува за Него и за стабилността Му след има няма 18 години?

Но надежда има. Жена ми стресната, трогната и очарована разправя, че мъж на около 80 години си пазарува виагра от тяхната аптека.

Как му казваха пионерите на това едно време? „Винаги готов“, май тъй беше.

Пожелавам ви да бъдете винаги в готовност и да се преборите срещу демографския срив.

Ето, на днес ще има мъгла, максималните температури ще достигнат някакви десетина градуса, после ще има облаци, малко слънце…я, поостанете още малко в спалнята, а?

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов