http://AutoDoc.BG
култура 06 дек. 2017

"Мъжът на жена ми" се завръща в Бургас с нова порция смях

Article image
За пореден път хитовата комедия на Миро Гарван „Мъжът на жена ми” ще зарадва бургаската публика в навечерието на Коледа.

Постановката е на гениалния Мариус Куркински и ще се играе на 7 декември, от 19:00 ч. в залата на НХК.

На сцената ще се качат обичаните актьори Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов.

Много смях и философски размисли очакват зрителите. В пиесата сериозните неща от живота са погледнати от смешната им страна. 

Сюжетът се завърта около тъжните истории на героите, които въпреки трудностите са намерили сили да продължат. И най-тежките проблеми на битието обаче са показани от смешната им страна, което неминуемо предизвиква усмивка у публиката. 

Според режисьора Мариус Куркински пиесата не може да се нарече точно комедия, но умишлено е даден акцент на забавното. Дори и изневярата е погледната от странно-смешния ъгъл. Това е история, в която персонажите живеят греховно и го съзнават. Достигат много прозрения, а не се променят. Още в самото заглавие има сигнал за интересно, атрактивно, но опасно съществуване. 

И пред зрителите изникват въпросите: Възможно ли е жена ми да си има мъж?! Защо се стига до такава натрапчива и "шантава" ситуация? Къде са причините... В политическия преход, в трудното оцеляване, в тайните на любовта? Или че няма кой да надникне в моята душа, в стаята на моето детство?! 

„Но театралната комедия изисква избягване на болезненото въздействие върху публиката. Тук е провокацията за създателите на добър комедиен спектакъл. Комедията не е смях, а предизвикване на радост. Радост от съпричастие между публика и актьори. Съпричастие между автор, театрални епохи, информация за човешката природа! Порив за обич към човека до теб.”, казва Мариус.

Пиесата гостува в Бургас по покана на „Арт Ателие” и Маруся Русева. 

„Случайно или не за четвърта поредна година завършвам годината с постановка на Продуцентска къща „Ажур Пико”. През 2014 г. подаръкът за бургазлии беше „Сънят на смешният човек” с Мариус Куркински. 2015-та изпратихме с премиерата на “Изневери в повече “. През 2016 г. беше премиерата на “Черното пиле“ и “Мъжът на жена ми“. Сега, година по- късно, е пак същото представление.”, коментира усмихнатата Маруся. И обещава през новата година да доведе в Бургас още повече обичани актьори и хитови заглавия. А тя е доказала, че го може…

Билети за постановката се продават на касите на НХК и на тел.: 0894/898-098 – Маруся Русева