http://AutoDoc.BG
различно 30 ноем. 2017

Пътят към светлото бъдеще свърши с режим на тока, а от сполука кацнахме на стабилност

Article image
Преди прогнозата за времето е честно да признаем, че неудобно се получи някак. Докато ние сме били страната на сънищата в прегръдките на Морфей, /Богът на съня е туй, не го бъркайте с морфин/, към три часа сутринта народните представители са приемали бюджета на страната. 

Малко ми е мъчно за майките и татките на народа,  че са имали тежка нощ, но вече ви чувам как казвате коравосърдечно  „Еее, кой за каквото е учил“. Затуй ли са учили депутатите? Докато вие хъркате, те да се мъчат като грешни дяволи? Не е  честно.

Поговорките винаги могат да те вкарат в неудобно положение.

Незнайно защо се сетих за една стара майчина заръка, която майките винаги казваха на децата си в миналото. „Учи, мама, за да не работиш“, демек учи и ще влезеш през парадния вход в светлото бъдеще. Между другото по пътя към светлото бъдеще имаше режим на тока и стояхме на тъмно и направо спряхме да се движим, но това са други работи. И тъй от сполука стихнахме до стабилност и се въртим в кръг.

Само не знам за кой се отнася туй за ученето и неработенето. Сигурно за учените от БАН, които са учили най-много от всички, а пък заплатите им са колкото на една чистачка.  Казано е. Който трупа мъдрост, трупа печал.  А животът е доказал, че дори еднокнижник може и премиер да стане някой ден. 

Е, да ни е честит новият бюджет. Със здраве да си го харчат управляващите.

А иначе днес времето ще е слънчево, без валежи, без вятър и с максимални температури от 15 градуса в Бургас и в региона. 

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов