различно 26 ноем. 2017

За ветровете, за бурите, за облаците, за Иван Костов и за други чудесии в прогнозата за времето

Article image
Пускам телевизора и виждам как Иван Костов обяснява, че споровете около  приватизацията са всъщност посяване на ветрове в България. И после добавя, че който сее ветрове, ще пожъне буря.

Как така буря?

Та нали, всеки божи ден някой представител на управляващите обяснява, че на Шипка всичко е спокойно, на Западния фронт нищо ново, а у нас стабилността дебне отвсякъде, а цял свят ни обсипва с конграчулейшъни?

Какви бури му се привиждат на Командира.

Ето, на. Днес пак ще има променлива облачност.  Максималните температури ще достигнат около 14 градуса в Бургас и в региона. Не се очакват дъждове. Няма и ветрове, няма бури. Чуваш ли Костов? Казано честно всичко ни е наред, тъй че спокойно вървим напред…

Честно ли?

Когато Иван Костов накрая каза „Хайде да приключваме този разговор, не ми се говори повече“ , знаете ли, тогава някак усетих, че приказките под шипковия храст за българската стабилност са всъщност приказки за лека нощ. И ние всички спим дълбок сън, от който няма да ни събуди принц, а кой знае каква гад.

Ледът се пропуква, дами и господа съдебни заседатели.

Но Иван Костов не е съвсем прав за ветровете. У нас който посее ветрогенератори, жъне зелена енергия на преференциални изкупни цени ,гарантирани от държавата.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов