култура 13 ноем. 2017

Деца ще изработват кукли "В очакване на Коледа"

Article image
За четвърта поредна година забавния конкурс за изработване на кукли „В очакване на Коледа“ предизвиква фантазията на децата от цялата страна. 

Инициативата се организира от бургаското движение „Усмивка”, в партньорство с Читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985 г.“ и е под патронажа на заместник областния управител на Бургас Севдалина Турманова.

В надпреварата могат да се включат деца от 6 до 14 години. Куклите трябва да бъдат изработени от естествени материали - плат,  керамика, вълна, прежда, стъкло, кратунки, шума, зебло, дантели и др. Тази година няма да се оценяват кукли изработени от хартия. 

Творбите ще бъдат оценявани от жури в 3 категории:

1-ва награда – „Най-стилна кукла“
 2-ра награда – „Най-автентична кукла“
 3-та награда - „Най-оригинална кукла“

Изработените кукли се изпращат до 10 декември на адреси: гр. Бургас к-с “Меден рудник“, бл. 425, Читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985 г.“ (за конкурса за кукли); гр. Бургас ул “Янко Комитов„ №4 за Сдружение „Усмивка“ (за конкурса за кукли).

Всяка кукла трябва да е съпроводена с етикет, на който да са описани: адрес, трите имена на автора на творбата, възраст, училище или детска градина, телефон и имейл за контакт.

За победителите в конкурса ще има награди, а за всички участници  грамоти и сертификати, които ще им бъдат изпращани по електронен път.

Творбите няма да се връщат и след приключване на конкурса ще бъдат разпродадени в Благотворителен базар. Средствата от продажбата в базара ще бъдат използвани за деца от община Камено, чиито семейства са пострадали при наводнението през месец  октомври 2017 г. 

Друга част от куклите ще бъдат дарени на деца от социални домове и общински жилища, в подкрепа на кампанията „Подари Коледа на дете,  за да има  повече  усмихнати очички“.

Официалното награждаване ще се състои на 18 декември в сградата на Областна администрация Бургас.