различно 13 ноем. 2017

Понеделник ни носи високи градуси, високо строителство, високи цени на яйцата и ниски лихви по кредитите

Article image
Всичко е въпрос на светоусещане. Песимистите и мърморковците намират повод да сумтят заради това, че цените на хранителните продукти у нас са се увеличили спрямо миналата година. 

За разлика от тези сумтялници оптимистите и позитивните натури изпитват неописуема радост от живота, защото докато храната става по-скъпа, цените на самолетните билети и на екскурзиите в чужбина са поевтинели. Лихвите по кредитите също.

Така че положението в потребителската кошница на средния българин е оптимистично според управляващите и националната статистика. Саламът може да е скъп, но цените на нощувките в Дубай са по-ниски. Неслучайно по телевизора всеки ден показват опърпани български пенсионери, който внезапно са се сдобили със стотина двеста хиляди лева от лотарията и отиват на екскурзия в чужбина.

А иначе съм забелязал, че високите цени действат на човек като височинна болест. Завива му се свят.

Днес ще е облачно, но пък максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 18 градуса. Направо си е топло за ноември и това ще даде възможност на някоя  възрастна госпожа да заяви тревожно  на опашката в магазина „Ма, Божке, какво му стана на туй време, не се диша от жега“ и на някой друг възрастен господин да обвини за климатичните промени американците или руснаците, в зависимост от политическите си пристрастия.

Както и да е. 

Нека е хубав и топъл денят ви.

автор: Красимир Калудов