различно 11 ноем. 2017

Променлива слънчевост звучи странно като шопска салата на брега на Санторини

Article image
Променлива облачност би трябвало да означава ,че в някакви части на деня по небето ще има повече облаци и по-малко слънце, нали така. Но все пак слънце ще има. Тогава защо никой не казва променлива слънчевост, а всички повтарят променлива облачност? 

Всичко е въпрос на гледна точка.

Един вижда слънцето, друг вижда облаците, а трети вижда деколтето на синотичката, която говори разни неща в състояние на свръхухиленост.

А днес на фона на променливата облачност максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 17 градуса. И пак ще имаме безветрие. И няма да вали дъжд. 

В такъв ден всичко е възможно, нали.

Възможно ли е да си всеки ден на брега на морето, да присъстваш на раждането на утрото с изгрева и да не виждаш нищо от това.  Може, ако си собственик на ресторант на бургаския бряг и цялото ти заведение е облепено с евтини плакати от гръцкото крайбрежие.  

Разбирате ли…този съдържател на питиепродавница  дори не си е помислил, че може да постави по стените снимки на изгреви от бургаския бряг. Това сигурно му се струва тъпо и малоумно.  Стои си там и не вижда нищо пред себе си.

Но пък на човека му вървят нещата, развива успешен бизнес, а аз сумтя идиотски срещу усета му за вътрешен дизайн.  Доста тъпо и заядливо от моя страна.

Ми тъй де. Има ли нещо по-нормално от съчетанието на шопска салата и някаква местна ракия върху масата иснимка на Санторини на стената до масата. 

Нека е хубав денят ви и изпълнен с красота. 

А тази сутрин утрото на бургаския бряг беше красиво...и вчера и онзи ден...

автор: Красимир Калудов