нетипично 10 ноем. 2017

За липсата на елегантност при прострените гащи в дни на безветрие

Article image
Синоптичките с металокерамични усмивки еуфорично ни уведомиха, че днес ще разполагаме и със слънчеви часове, които сегиз тогиз ще бъдат заменяни от облачност.

Оставам малко равнодушен към това ,защото пред прозорците ми се вее завеса, поставена там от строителната компания, която санира блока ни. Така че и слънцето и облаците остават скрити. Аз също.

Вие обаче ще можете да се наслаждавате на 15 градуса максимални температури в Бургас и в региона.  Към това добавете и липса на дъжд.

И само това ли? – сигурно се питате.

Еее, ами вие какво искате.  Да ви дадат да разпределяте излишъка в бюджета ли?

И още нещо. Днес ще има и безветрие. Това означава, че ако прострете гащи голям формат на терасата, те ще виснат със страшна сила. По-добре така, защото ако бурен вятър грабне гащите ви и ги запокити върху някоя съседка, току виж ви обвинят в сексуален тормоз.

Снощи един от майсторите бояджии, които боядисват входа ни, ми каза тържествено „Вашият блок ще е последният, който ще бъде саниран в Бургас“

Попитах го откъде накъде прави това категорично пророчество, а той ми отвърна, че тъй бил казал неговият шеф.  Ааа, аз пък мислех, че цитира баба Ванга.

За протокола…половината ни блок се санира, другата половина остава без изменения.

Така е в живота. Грее те слънце, после те покриват облаци. Или завеса на строителна фирма се вее пред прозорците ти. 

Хайде, нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов