различно 09 ноем. 2017

Според синоптиците днес ще вали, а според народните вярвания Виденов увеличи пенсиите, а Костов ги намали

Article image
Сутринта още не бях отворил добре гуреливи очи и някъде мярнах новината, че учените установили следния възхитителен факт  „Овцете можели да разпознават лица“

Е, добре, де. За какво тия учени са трошили време и пари, за да стигнат до извод, които ние отдавна сме направили.

Че то в Отечеството любезно всеки знае, че това си е така.

Мине се не мине година, дойдат избори и нашенските овце заблеят срещу някое лице, пък гласуват за него.

Лицето обещава разни овчи работи и овцете с радостно блеене отиват до урните и пускат гласа си за него.  Разпознават го и в малолитражните им мозъчета изниква мисълта „Тоя ще ни оправи“ И няма учен, който може да обясни защо българските овце с такава готовност гласуват срещу себе си и в полза на някакъв вълк в овча кожа.

Но това са овчи работи, сложни неща.

Виж времето е по-разбираемо. 

Есен е. Днес ще е облачно и ще се радваме на слаби превалявания от дъжд. Е, може да не се радваме, а радостно да приемем още един повод за мърморене.

Максималните температури ще достигнат 14 градуса. Много ли са, малко ли са, не знам.

А това, че вече ще можем да плащаме само 5000 лв в брой, според управляващите е добре, а според опозицията не е .  Според мен е все по-близо деня, когато няма да плащаме нищо. Защото всички пари ще отиват за данъци. Ами, нали все пак тази държава трябва някой да издържа. Тя на нас чака, а ние на нея и накрая за никой нищо. Е, не съвсем за никой. За няКОЙ има това онова.

Само се сещам за времената на Жан Виденов, когато се разкарвахме със стотици хиляди, че дори милиони левове в джобовете, но не бяхме щастливи, а по-скоро дълбоко нещастни.

Но в колективната ни овча памет остана твърдото убеждение, че Жан Виденов е увеличил заплатите и пенсиите, а онзи гад Иван Костов ги е намали.

Бееееееее..

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов