култура 08 ноем. 2017

Бащи и деца в посещават бургаския музей на половин цена

Article image
Регионален исторически музей - Бургас се включва в инициативата "Седмица на бащата" - част от Национална кампания "Да бъдеш Баща". 

Тя е организирана от десет български неправителствени организации, които се обединяват с цел да насърчават активното участие на мъжете в грижата за децата.

Традиционно "Седмица на Бащата" се провежда във втората седмица на ноември, а тази година ще обхване дните от 6 до 11 ноември в цялата страна. За 2017 година мотото е "Истинският мъж знае как да бъде баща".

"Истината е, че мъжете не са "програмирани" да знаят как да бъдат бащи, а непрекъснато се учат - от своите родители, от партньорките си, от дядовците и бабите си, от другите важни мъже в живота си и най-вече... от своите деца. Времето, прекарано заедно, помага на бащите да разберат колко важни са те за увереността на детските крачки през живота, и колко важни са децата за собствения път на мъжа и бащата - път, по който той има шанса да открие, че най-голямата му сила е в това да бъде баща”, коментират организаторите на националната кампания от Асоциация "Родители". 

Съпричастни с кампанията и с цел да се насърчат българските бащи да прекарат повече време с децата си, от 6 до 11 ноември 2017 г. експозициите на РИМ-Бургас - Археологическа, Историческа и Етнографска, ще работят с 50 % намаление от билета за посетили ги бащи с деца. Това означава, че за децата над 7 г. билетът ще е 1,00 лв., а за бащата - 2,50 лв. За децата под 7 г. входът е безплатен.