http://AutoDoc.BG
култура 07 ноем. 2017

Музикалното училище задава „20 въпроса за изкуството”

Article image
Интерактивната игра – спектакъл „20 въпроса за изкуството” е първата инициатива от четвъртото издание на проекта „На концерт в сряда”, който Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” – Бургас организира. 

Събитието ще се състои утре - 8 ноември, от 18:00 ч. в залата на училището.

 Тук главна роля е отредена на публиката. Изпълнители и зрители ще имат възможност да се забавляват заедно с нови интелектуални предизвикателства в областите „Музика”, „Танцово изкуство”, „Литература”, „Изобразително изкуство” и „Театър и кино”. По атрактивен начин въпросите от различните сфери на изкуството ще бъдат илюстрирани с видеоматериали или с живи изпълнения . Форматът „20 въпроса за изкуството” ще има още четири издания през годината.

През новия творчески сезон публиката ще може да се наслади и на концертите, посветени на Йозеф Хайдн, Добри Палиев, Фредерик Шопен и Михаил Белчев. Заедно с младите таланти зрителите ще пътуват във времето и ще се докоснат до изкуството по времето на Ренесанса, както и до творчеството на великите композитори от епохата на Романтизма.

Още следващата сряда почитателите на оперетата ще могат да се насладят на любими мелодии и арии от творбите на Калман, Лехар, Щраус и др.

И тази година основно място ще бъде отделено на българската музика. Музикалните съкровища на България ще бъдат представени през месец март в три последователни седмици.

Станалите запазена марка на училището по изкуства концерти „Заедно на сцената” и тази година ще зарадват своите почитатели.  Заедно на сцената деца и преподаватели  ще покажат, че наистина могат да бъдат силен екип и за пореден път ще демонстрират своята съвместна работа, своето приятелство и доверие.

В проектът са включени и традиционните концерти на учениците от специалност „Поп и джаз пеене”, като още този месец те ще ни потопят  в диско музиката.

И тази година всички концерти ще могат да се гледат  на живо в социалната мрежа, в официалната страница на училището във Фейсбук.