http://AutoDoc.BG
култура 07 ноем. 2017

Кампания на Радио MIXX и Радио 1 отново ще посочи най-заслужилия бургазлия

Article image
Кампанията „Бург на годината“ отново ще даде възможност на бургазлии да определят своя най-заслужил уважение съгражданин.

За поредна година РАДИО 1 и РАДИО MIXX  започват своето традиционно допитване, което си поставя за цел да посочи бургазлията с най-големи заслуги за културния и социален живот в града.

Слушателите на двете радиостанции номинираха за наградата   младия архитект Емил Бурулянов заради уникалните му проекти, които превърнаха  Бургас в град на иновации, както и композитора и диригент Левон Манукян заради иновативната му идея за   първия в света метъл балет и заради образователните концерти за деца, които създава.

 Андрей Тодоров  получи номинация за „Бург на годината 2017“ защото слушателите смятат, че той е поставил Бургас на световната карта като столица на спортните танци.

Ваньо Вълчев влиза в  кампанията за престижната статуетка за цялостен  принос към Бургас и  културатa.
 Георги Дюлгерове номиниранза „Бург на годината“ за успешния проект  „Международен София филм фест на брега“. 
 
За пета година, с подкрепата на Архитекти Бурулянови, са отличени и млади хора в категорията „Завърнали се младежи“. Признанието е за инициативни и талантливи бургазлии, учили, работили или прославили навън родния град, които са се завърнали и работят за просперитета му. 
 В силната конкуренция на талантливи бургаски младежи, които ще се състезават за пета поредна година за статуетката „Завърнали се младежи 2017“, застават:  
 Нургюл Салимова - за световната й титла при момичета и рекорда  й в историята на българския шахмат.
 
Даниела Павлова – за сребърния медал от най-голямото световно ученическо състезание по информационни технологии в Америка
 
 Теодора Тодорова е номинирана за световната и републиканска титла и за черния й колан  по карате-до и за многобройните й спортни постижения.
 Константин Гарове номиниран в категорията „Завърнали се младежи“ за многобройните му отличия и сребърния медал от Международната олимпиада по математика2017.    
Гласуването  за най-достойните е на тел 860860, radiomixx.net , може да разберете подробности във Фейсбук!
Кампанията Бург на Годината се осъществява с подкрепата на Декор Дизайн и Община Бургас. Генерален спонсор: ЛУКОЙЛНЕФТОХИМ БУРГАС.