http://AutoDoc.BG
култура 03 ноем. 2017

Антологията "Под лъчите на слънцето“ ще бъде представена в Бургас

Article image
Четвъртият брой на националната антология на Конфедерацията на българските писатели „Под лъчите на слънцето“ ще бъде представен в Бургас. 

Събитието ще се състоина 10 ноември, от 18:00 ч. в зала „Георги Баев“ в КЦ“Морско казино“.Редактори на изданието са доц.Златка Петрова и д-р Анета Дилова.

Станислав Марашки, председател на Конфедерацията на българските издатели и рецензент на изданието, пише за антологията: “Под лъчите на слънцето е не просто наименование на алманах, а дълбока метафора, съдържаща в себе си идеята за равен литературен старт, залегнала във философията на Конфедерацията на българските писатели. Така, както под лъчите на слънцето има място за всеки, така също и между кориците на сборника намират  любезен прием качествените текстове на знайни и незнайни автори от всички кътчета на страната, които имат какво да дадат на българската художествена словесност. Алманахът, който поема своя път към сърцата на читателите преди четири години във Враца, се радва неизменно на възторженото съставителство на Валентина Панова и доказва всяка година, че Враца и врачанско, където узря митът за Христо Ботев, е най-подходящето рожденно място за една антология, чиято тежест и национално значение непрекъснато нарастват.”

На литературната среща са поканени всички участници в алманаха, както и почитателите на словото от цялата страна.