http://AutoDoc.BG
различно 02 ноем. 2017

Времето, в което на стачкуващите, заради ниски заплати, учени управляващите им казват "Който трупа мъдрост, трупа печал"

Article image
Еееей, бях забравил какво е да бягаш покрай брега на морето в Бургас и температурата да е нула градуса. Това ни донесе четвъртък. Нула в термометъра.

Странно усещане, нали. Но рибарите пак си бяха там и всеки от тях мяташе въдиците и се молеше богу горещо да не му се случи онова, което се случило с един рибар на язовира край Кърджали. Нали знаете, той уловил златния двуметров двестакилограмов сом и се наложило да му изпълнява три желания. Рибарят на сома, а не обратното. Кърджалийската история я съчини един зевзек в туитър, но не беше г-н Иво Сиромахов. Той там не съчинява. А се вдъхновява. Затуй уточнявам, че историята за сома не е моя. 

И тъй…днес ще бъде студено. Сутринта температурите бяха нула градуса, но според синоптиците се усещали като -2 градуса.

Никога не съм разбирал тези разминавания с цифрите. Излиза някой в телевизионно студио и обяснява, че държавата лети на крилете на икономически ръст от 3.9%, че има над 1 млрд лв излишък, че има 2 млрд лева, дошли от контрабанда, а накрая излизат учените от БАН и стачкуват, защото получавали "бейби" заплата, демек минимална или малко по-висока, между 500 и 600 лв. 

Еее, дами и господа, учени. В Еклесиаст си е написано. „Който трупа мъдрост, трупа печал“.

Затуй хората трупат луканки и буркани, а не мъдрост.

Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 14 градуса. Ще бъде слънчево, но ако не сте слънчева батерия, това никак няма да ви топли.

И не се отчайвайте. Съвсем скоро България ще прикове вниманието на целия ЕС. Нали ще го председателстваме. Символично казано, за шест месеца ще сме държава на председатели, а?

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов