http://AutoDoc.BG
различно 01 ноем. 2017

Според показните патриоти онзи, който събудил Спящата красавица, също бил будител

Article image
Слънчево ще да е. И градусите ще са дванайсет в Бургас и в региона, ще духа и силен вятър, но не това е най-важното.

При толкова големи изблици на показна патриотичност и посевместно анатемосване на католическия Хелоуин, няма как да не отбележа факта, че днес е Денят на народните будители.

От ранни зори средностатистическият яростен поборник на българщината гневно громи през китайския си смартфон родоотстъпниците, които са си позволили да публикуват в социалните мрежи нещо, което не звучи патриотично и им посвещава коментари, пардон „коментариЙ“, /както вече е по-разпространено/, в които по правило родният пълен член липсва. 

Според родният патриот Спящата Красавица е чакала години наред своя будител, но вместо това я събудил някакъв принц с нездраво увлечение по целуването на спящи жени, маниакът му ниеден.

Днес ще има силен вятър и още по-силен изблик на показна патриотичност. Пожелавам ви да се спасите от нея.

Пожелавам ви животът да ви срещне с хора,  които наистина да ви накарат да се чувствате горд от това ,че сте българин.

А кои са моите лични будители ли? Ами, например дядо ми Начко, мир на праха му, който винаги ми обясняваше значението на всяка по-завъртяна българска дума и ми разказваше приказки години наред.  Баща ми също, който ме будеше рано сутрин, за да ме кара да пия бира на гладно, защото му бяха казали, че това е полезно за бъбреците и така се научих да пия много бира, без да заспивам и да се напивам.

Нека е хубав денят ви. 

P.S  Пост скриптум или послеслов

Това не е прогноза за времето, а жена ми ме целуна за добро утро, което означава, че и тя е моя будителка

автор: Красимир Калудов