http://AutoDoc.BG
култура 05 окт. 2017

Театрално трио представя в Бургас "Всичко или нищо"

Article image
Пиесата „Всичко или нищо”, която събира на една сцена Христо Шопов, Ирини Жамбонас и Лилия Маравиля, ще гостува в Бургас.

Спектакълът ще бъде поставен в рамките на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Той ще се играе в НХК Бургас на 13 октомври в 19 часа.

"Всичко или нищо" събира за пръв път на театрална сцена Христо Шопов с Ирини Жамбонас, с която играят главните роли в знаковата лента на Николай Волев - "Маргарит и Маргарита." С Лилия Маравиля си партнира още в първия ѝ филм "Индиански игри" на Иван Андонов. По-късно се изявяват заедно и в изключително успешната лента "Love.net" на Илиян Джевелеков. Третият им съвместен проект е театралното представление "Догодина по същото време". Двете дами Ирини Жамбонас и Лилия Маравиля играят заедно в хитовия сериал "Връзки".

Тримата актьори от "Всичко или нищо" са свързани не само от общите си продукции, но и от близко приятелство. В основата му е Лиза Шопова - сестра на Христо, приятелка на Ирини Жамбонас, състудентка на Лилия Маравиля от "Златния клас" на професор Азарян в НАТФИЗ. Вдъхновена от дългогодишното им приятелство и успешни съвместни изяви, Лиза Шопова решава, че е време тримата актьори да участват в общо представление. Тя създава за тях "Всичко или нищо". Написва пиесата за няколко дни през лятото. Определя я като комбинация между драма и комедия. Разбира се, образите са измислени, макар че според режисьора носят елементи от емоционалността на актьорите. Самото заглавието й подсказва за обратите и съдбовните избори в нея. 

„При театъра контакта с публиката е жив. Адреналинът преди всяко представление го има. Независимо дали си болен, или има нещо друго, задължително влизаш в кондиция, мобилизираш се и излизаш на сцената. Трябва огромна дисциплина – тя е задължителна за професията“, казва големият ни актьор Христо Шопов.

„Културата навсякъде е скъпа, само в България е евтина, но стандартът е такъв, че хората не могат да си я позволят. Ако един билет за театър струва 25 лева, това означава разход от 100 лева за четиричленно семейство само за една постановка. Хората са по-склонни да отидат на кино и да си купят и безалкохолно, и пуканки, за тези пари”, казва Шопов. 

Той признава, че не ходи често на кино и театър.