http://AutoDoc.BG
култура 04 окт. 2017

Клуб "Чановете" празнува 8-ми рожден ден с концерт в центъра на Бургас

Article image
Клуб по български народни танци "Чанове" ще зарадва жителите и гостите на Бургас с атрактивно фолклорно дефиле, което ще се състои тази събота – 7 октомври.

Събитието ще започне в 12:00 часа от площад "Тройката". Танцьорите ще преминат по ул. "Александровска" до сградата на Общината. Там от 13:00 часа публиката ще се наслади на специалния концерт по повод 8-ия рожден ден на клуб "Чанове".

Тази година празникът за рождения ден на "Чановете" ще има и благотворителен характер. Всеки, който иска, ще може да се включи в кампанията "Дари капачка - спаси живот" на Строителния техникум в града. Целта на акцията е да се съберат средства за кувьоз, който ще бъде дарен на УМБАЛ-Бургас. Затова клубът ще организира събиране и извозване на събраните капачки и ще постави благотворителна урна, в която всеки, който иска да се присъедини към каузата, може да се включи с парични средства.

Клуб по български народни танци "Чанове" е създаден в София през 2005 г. от Милена и Костадин Господинови. За повече от 12 години вече има филиали в осем града на страната и голям брой последователи в лицето на своите членове. В Бургас клубът е от 2009г. и се радва на огромен интерес.

През месец септември и октомври се откриват нови групи за начинаещи. В залата на ул. "Успенска" № 8, ет.4 /зад хотел "България"/- всеки понеделник и сряда от 17:30 часа; в зала "София" /ж.к ".Лазур", бл. 163/ - всеки понеделник и сряда от 20:00 часа; в СУ "Константин Преславски" /ж.к. "Славейков"/ - всеки вторник и четвъртък от 19:30 часа, а от 23 октомври в зала "Успенска" - всеки понеделник и сряда от 19:30 часа.