http://AutoDoc.BG
култура 02 окт. 2017

Антон Мартинов и Кремена Николова представят "Музика за двама" в Бургас

Article image
Руският цигулар Антон Мартинов, който е артистичен директор на престижния фестивал в Париж Le Printemps du Violon, идва в Бургас.

Пред морската публика той ще представи своя проект в дуо с българката Кремена Николова, инициатор и директор на фестивала San Martino a Natale във Венеция. 

Инициативата носи името MUSIC for TWO ("Музика за двама") и ще се проведе тази вечер – 2 октомври от 19:00 часа в Експозиционен център "Флора". 

Това е иновативен, единствен по рода си звукозаписен проект, включващ няколко албума. Два от тях вече са реализирани и обединяват барокова и съвременна музика. 

Публика и критика са единодушни, че интерпретацията на двамата музиканти носи една особена непозната енергия, която по свой начин омагьосва. 

Продуцент и издател на проекта е италианската NovAntiqua Records (novantiqua.net), като колекцията включва барокова и съвременна музика, написана от самия Мартинов. 

Дуото със собствена идентичност и уникален репертоар е носител на една нова традиция в съвременната класическа музика. 

В концертен вариант програмата е изпълнявана с изключителен успех в Италия, Франция, Германия, Словения в рамките на емблематични фестивали.

Специално за турнето си в България Антон Мартинов ще донесе оригинална цигулка Nicolo Gagliano от 1732г.

Телефон за предварителни резервации: 0882 12 10 01
Цена на билет: 10 лв.