http://AutoDoc.BG
култура 29 сеп. 2017

Театрални звезди идват в Бургас с "Тайната вечеря на Дякона Левски"

Article image
Бургаската публика ще има възможност да види театралния шедьовър „Тайната вечеря на Дякона Левски”.

Представлението ще се играе на 10 октомври, от 19:00 ч. в залата на НХК. Постановката на Театър Българска армия гостува в черноморския град по покана на Маруся Русева и нейното „Арт ателие”.

Автор на пиесата е Стефан Цанев, режисьор и сценограф е Асен Шопов. На сцената ще излезе цяло съзвездие от актьори – Веселин Калановски, Милен Миланов, Георги Новаков, Стойко Пеев, Александър Дойнов, Антоанета Добрева – Нети, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Радосвета Василева, Луизабел Николова, Веселин Ранков, Иван Радоев, Владислав Виолинов, Иван Налбантов.

„Тази вечер ще се опитаме да изиграем най-трудната си роля - ролята на СЪЗАКЛЯТНИЦИ. Съзаклятници в името на святото дело на АПОСТОЛА на свободата. До днес никой не е успял, едва ли ще успеем и ние. Защото всеки от нас, всеки от ВАС, всеки българин носи този човек в себе си, и каквото и да ви покажем, вие ще кажете: НЕ, НЕ Е ТОВА!... А кой е той всъщност? Защото наистина-какво знаем за ЛЕВСКИ?”, се обръща към публиката авторът на пиесата Стефан Цанев. 

На сцената ще оживеят образите на Васил Левски и Христо Ботев , на Матей Миткалото и Панайот Хитов, на Димитър Общи, Наталия Каравелова и др.

Действието се развива в една единствена нощ, нощта преди обесването. Нощ, изпълнена с драматизъм, подозрения и терзания, обвинения и признания. Нощ, в която Дяконът ще изповяда сам себе си, а зрителят ще се опита да намери отговор на стряскащите и до днес въпроси за предателството, за идеалите, за цената на свободата.

Билети за представлението вече се продават на касата на НХК. За резервации 0894/898-098–М. Русева.