култура 19 юни 2017

Бардът Ивайло Диманов тръгва на турне с китара и „Колумбарий”

Article image
Бардът Ивайло Диманов, който е пял с Ал Бано, Ромина и е свирил с китарата на Окуджава, ще представи в Бургас новата си стихосбирка „Колумбарий за птици и мъртви илюзии“. 

Срещата с бургаската публика ще се състои на 23 юни, от 19:00 ч. в зала "Петя Дубарова" на културен център "Морско казино", при вход свободен. Освен на стиховете, посетителите ще могат да се насладят и на песните от последния албум на твореца.

За заглавие на книгата си бардът избира метафората в древнолатинската дума колумбарий, която означава едновременно къщичка за гълъби и дом за нашите души.

„Всички мечтаем един ден, когато си отидем оттук, да полетим като птиците. Надеждата, че някъде отвъд мечтите ни може би ще се случи нещо хубаво, свързва стиховете в сборника“, споделя авторът на „Колумбарий за птици и мъртви илюзии“.

Турнето на Ивайло Диманов започва от Пазарджик. Първият му концерт за хорей, китара и колумбарий ще е на 20 юни от 15:00 часа в Клуба на писателите. Десетата му книга ще бъде представена и в Хасково на 21 юни от 18:00 ч. в зала "Хасково" на Общинския съвет. Премиерата в Стара Загора ще е на 22 юни от 19:00 часа. - Радио Стара Загора. 

Официалната премиера на „Колумбарий за птици и мъртви илюзии“ бе през март в НДК. С успех минаха концертите му в София, Велико Търново, Габрово и Русе.
В книгата си поетът от София е поместил 60 от новите си стихотворения. Писани са и в трудни, и във весели мигове. Някои са родени в Клиниката по лъчетерапия, където Диманов е придружавал майка си. Други пък са писани в Бруклин, Чикаго, Париж, Брюксел, любимия му Созопол.

Ivailo_Dimanov_1.jpg 136.49 KB