култура 16 юни 2017

Бургаски танцьори обраха наградите на Международен фестивал

Article image
Популярната бургаска хип-хоп формация "Форсайт крю"към Брейк клуб "Бляк Стайл" се завърна от поредно успешно участие в международния танцов фестивал "Вълшебен свят" в Хасково. Конкурсът се организира за поредна година от Балет "Рона" - Хасково.

В международното жури бяха включени танцьори, хореографи и танцови педагози от САЩ, Швейцария, Италия, Румъния, Унгария, Гърция, Русия, Естония, Черна гора и др.

Бургаските хип-хопъри се представиха блестящо и завоюваха следните награди в стил Хип-Хоп: 1 място малка група, 1 място формация, 1 и 3 място соло 1, 2 и 3 място дует, Гран при за Хип Хоп.

Бургаските таланти отнесоха и голямата награда за най-добър танц на конкурса, състезавайки се с 900 хореографии в Битката на стиловете.

В конкурса взеха участие над 3000 танцьори от България, Гърция, Румъния, Италия.
През изминалите две години, на същия конкурс, формацията беше отличана отново с Гран При, Награда за най-добър танц на конкурса и Награда за най-добър педагог за хореографът и треньор на Форсайт крю - Христо Андонов-Черния.

На 18 юни/неделя/, от 20.00 ч. На Площад "Тройката" Брейк и хип хоп клуб "Бляк Стайл" И Танцова школа "Дюн" ще представят най-доброто от репертораа си за годината в общо концерт "ТАНЦ МАНИЯ 2017". През изминалата учебна година двете школи отбелязаха забележителни резултати в международни танцови конкурси. В концерта "ТАНЦ МАНИЯ 2017" те ще представят най-доброто от продукцията си.