култура 15 юни 2017

Tarja Turunen избра Бургас за част от турнето си

Article image
Кралицата на метъла Tarja Turunen, KREATOR и CREAMATORY ще вземат участие в новото издание на SUMMER CHAOS'2017.

Фестивалът ще се проведе на стадион "Лазур" на 31 юли от  15:00 ч.

Гостуването на Tarja Turunen в Бургас  е част от европейското й турне The Shadow Shows, което стартира през октомври 2016 г, а последните потвърдени дати за момента са през ноември 2017 г. в Южна Америка. 

Германците от KREATOR се смятат за едни от основоположниците на траш течението в метъла. Създадена в далечаната 1982 г., днес групата има зад гърба си 16 студийни албума и милиони фенове по цял свят. Стилът им се отличава със скоростни рифове и режещи акорди, а заедно със сънародниците си "Sodom" и "Destruction" оформят така наречените  "Три големи" имена на германския траш метъл.

Участието на KREATOR на Summer Chaos 2017 е част от турнето им, промотиращо издаването на най-новия албум на бандата  - "Gods of Violence".

Готик-индастриъл ветераните CREAMАTORY носят титаничната сила на тежкия метален звук вече над четвърт век.  Всеки от албумите им звучи новаторски и различно,  а самата банда отдавна е надраснала класическите очертания на "готик-метъл" пространството, за да се отличи като безпогрешно разпознаваема.

Продажбата на билети за събитието стартира  вчера, 14 юни 2017 г., в мрежата на Тикетпро България, бензиностанции OMV, партньорските каси в цялата страна, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Промоционалната цена на билета до края на месец юни е 70 лв. През юли желаещите да присъстват на събитието, ще трябва да платят 80 лв.

Допълнително ще бъдат обявени още две банди, които ще се включат в Summer Chaos Festival 2017.