култура 10 юни 2017

Млади артисти с "морска" постановка на о. Св. Анастасия

Article image
Младежкият експериментален театър към музикалното училище "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас ще представи най-новата си постановка на откритата сцена на остров Света Анастасия.

Спектакълът носи името „В открито море” и ще се играе на 16 юни от 19:00 часа. Потеглянето към острова ще бъде от „Магазия 1” на бургаското пристанище в 18:00 ч.

Режисьор на новата пиеса е Георги Минков, а режисьор-постановчик Христо Симеонов. Заедно с младите актьори, те ще разкажат на публиката абсурдната история за трима корабокрушенци на дървен сал, насред морето, които в крайно отчаяние и глад губят човешкото и превръщат сала в предизборна трибуна. Оказва се, че този текст на Славомир Мрожек, който е писан преди много  години, е повече от актуален днес. Според режисьорите зрителите сами ще си отговорят на въпроса: Колко в пиесата е "театър на абсурда" и колко - "театър на реалността"?

Ролите в спектакъла са поверени на Александър Джимджинов, Мартин Йорданов, Симеон Димов и Стоян Величков от класовете по "Актьорско майсторство" на Георги Минков и Даниела Георгиева. Музикално  оформление е на  Христо Симеонов. Костюмите са дело на  ученици от класа по "Сценичен костюм" на Аглика Атанасова.

Постановката е безплатна. Заплаща се единствено пътуването с кораб, което обаче ще бъде на преференциални цени:

Стандартен билет - 10 лева, за пенсионери - 8 лева, за ученици - 6 лева, за деца до 7 години - безплатно.

Във връзка с театралната постановка, курсът на кораб "Анастасия" в 17.00 часа на 16 юни се отменя за 18.00 часа. Местата са ограничени - необходима е предварителна резервация на телефон 0882 004 124 или на e-mail: reservations@gotoburgas.com