ориентири 09 юни 2017

"Охлюмотив" и огромни буболечки ще "плъзнат" из Бургас

Article image
Един от символите на Бургас – Моста, ще се превърне в сцена на различни музикални прояви, които са част от програмата на фестивала „Включи града”.

Първото събитие ще се състои на 16 юни, от 19:00 ч., когато посетителите и ще имат възможност да се включат в масово надиграване. 

В инициативата ще вземат участие над 15 клуба от Бургас и около 10 клуба от Стара Загора, Разлог, Поморие, Дупница, Добринище и други градове от страната. 

Освен това в следващите два дни - събота и неделя, Моста ще бъде сцена и на два рок концерта с участието на група "Nevermind", "Souicore", "Stiff Bones", "Стокхолм" и "Шантаж".

И отново в първия ден провокирани от природата и приказния свят "огнени кокилари" ще се разходят между публиката и ще ни пренесат в древна Индия, където се заражда теорията за петте стихии /елемента/- въздух земя, вода, огън и етер. Мистичната им игра ще ни "потопи" в основните принципи на взаимодействие между всичко съществуващо. Включете се в магията на 16-ти юни от 21.30 часа на Балюстрадата.

Вторият и третият ден ще бъде времето на буболечките. Странна, но симпатична гадинка "Охлюмотив" с размери 8 метра дължина и 3 метра височина ще направи своята разходка на 17 юни от 21:00 часа по главната градска пешеходна улица "Богориди". С причудливото създание ще има и двама спътници - професори, които ще бъдат не по-малко атрактивни и колоритни.

Насекоми с размери над 6 метра ще плъзнат из града. Според запознати буболечките ще са две от вида Phyllocrania paradoxa - или накратко богомолки. Появата им ще се дължи на изменението на климата в Бургас и насищането на градското пространство с култура. Те ще са най-активни в неделя - 18-ти юни, в часовете от 21:00 до 22:00 в района на ул. "Богориди". Пътят на насекомите ще завърши с огнено шествие.

Програмата на "Включи града" от сегмент пърформанси няма да бъде лишена и от театрални спектакли, но на нетрадиционно за тях място.