различно 29 май 2017

Фестивалът "Включи града" готви нови предизвикателства

Article image
Прожекционни машини ще превърнат фасади по улиците на Бургас в киноекрани по време на поредното издание фестивала за съвременно изкуство "Включи града" от 16 до 18 юни. 

В програмата е отделено и време за представленията на артистите от театър Файъртър, които ще представят в спектаклите "Охлюмотив" и "Гигански богомолки" своите огнени танци.

Интерактивна фото-арт- инсталация ще дава възможност на всеки посетител да се снима, преобразявайки се до неузнаваемост с различни аксесоари.

Новото в програмата е включването на бургаската фолклорна общност от самодейни състави, които са избрали за сцена Мостика. Там те ще представят народни танци от различни фолклорни области на България.

Традиционните арт-уъркшопи (арт- работилнички) отново ще привлекат вниманието на малки и големи и ще им предложат да се включат в изработката на различни произведения - кукли, кораби, самолети, шапки и какво ли още не.

Разбира се и меломаните няма да бъда разочаровани, "Включи града" ще им предложи рок концерти, класически и джаз изпълнения.

Всички събития са с вход свободен, а повече информация за програмата ще намерите на www.vkluchigrada.com. d