култура 21 дек. 2016 2016-12-21 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBanM4IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--72b9409999bb41c14a3de26908f17a582ee8d561/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_2685.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Модната колекция на дизайнера Надежда Маринова ни показа бъдещето

2017 година ще бъде царствена, блестяща като кристали, грациозна, изтънчена, екзотична, фина като тюл, нежна като дантела, а цветовете и ще бъдат старо злато, гълъбово синьо, пустинно жълто, червено и...
Не, това не е синоптичната прогноза  за следващата година,  а смелата модна прогноза на бургаската дизайнерка Надежда Маринова .
2017 год би могла да изглежда по този начин
Собственичката на булчински салон „Бургас” и на „Marino Melotti atelier”  показа за първи път в  абитуриентската си колекция какви ще са тенденциите през 2017. Тя го направи по един нетрадиционен за родните модни нрави начин  като организира ревю в своето ателие, нещо съвсем нормално за световните модни столици, но непознато като идея в Бургас, всъщност и в България.
прекрасният силует на ...старата сграда на община Бургас, изчезнала в историята

Интересно решение беше и поканата към една от новите звезди в дружеството на бургаските художници Юлия Красовская да представи част от картините си, пресъздаващи стария Бургас. По този начин ателието се изпълни с атмосферата на отминали романтични времена, през които красотата и класата са били навсякъде около бургазлии...и в облеклата и в поведението и в архитектурата.
стотици часове са вложени в ръчната изработка на облеклата от фини материи
В роклите от брандовете  Marino Melotti atelier и Empossa .важна роля са получили ръчно боядисани дантели, бродерии, мъниста, планински кристали, ръчно изработени 3D ефекти.  С тях всяка една абитуриентка би получила съвършената визия за своя бал.

Почти единодушно гостите на ревюто се съгласиха, че моделите от модерния за следващия сезон пясъчен шифон „Сахара” са наистина зашеметяващи.

Не по-малко овации заслужиха и роклите в актуалния за 2017 год. цвят „лешник”

В тази галерия на изящни материи и кройки направиха впечатление гълъбовосините предложения, съчетани майсторски с екзотични бродерии.

поредната красива рокля
Силни аплодисменти  предизвика решението на дизайнерката да покаже, че хармонията между фин италиански тюл, мъниста и чешки кристали е напълно възможна, стига да е дело на майстор с вълшебна игла в ръцете си.
нощното небе може да послужи за вдъхновение
Предложенията в колекцията в тъмносин цвят от типа „нощно небе” и във вишневи нюанси също накараха дамите в публиката трескаво да снимат със своите смартфони и фотоапарати.

Присъстващите на ревюто бяха впечатлени от съчетанието между бродирани планински кристали и сребърни листенца в една от роклите.
Красотата на извивките
Обединяващото начало в абитуриентската колекция на Надежда Маринова  за 2017 год. са кройките, които следват и подчертават дискретно извивките на тялото.

В модната си линия дизайнерката демонстрира смелост, която впечатлява и заслужава признание, а такова тя получи от всички гости, имали честта и удоволствието да присъстват на събитие от такъв ранг

феерия в червено

В паузите на нестандартното ревю професионалната гримьорка Пролет Джамбзова показа новите тенденции в макиажа, а коафьорката Рита Елмокян демонстрира как за кратко време може да създаде перфектната прическа, достойна за кралица на бала...
специални прически за специални рокли


Ревюто имаше всички достойнства на светско събитие от най-висок ранг. Ослепителната водеща Айлин Салиева спокойно можеше също да се разходи по импровизирания подиум зедно с грациозните манекенки, на които Надежда Маринова беше поверила представянето на своята колекция.

И тъй като ревюто се състоя насред булчинския салон на дизайнерката, съвсем логично беше красивите декори да бъдат подготвени  от експерт в тази сфера, Краси Автанска, собственик на сватбена и парти агенция "White Magic" и КрАСИС Работилничка за хубави неща
колко хубави неща
Изненадата за всички гости беше представянето на възможностите за спорт и релакс в конна база „Кубар”.

Ревюто на абитуриентските рокли от брандовете „Marino Melotti atelier” и „Empossa” постави дръзко началото на една нова тенденция в модния живот на Бургас. Още през януари 2017 год. Надежда Маринова отново ще покани ценителите на изящните кройки, фините материи и красивите съчетания, за да видят следващите предложения в нейната колекция.

А съвсем скоро всички ще могат да видят всичко, сътворено от дизайнерката в нейния сайт www.fashionavenue.bg

автор: Красимир Калудов
Коментари

култура ...


региони ...


различно ...