ориентири 15 ян. 2017 2017-01-15 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbVJYIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a0208f5bef8fa703e6d3074ad48648104091bed5/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26496.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Градуси над нулата

В последно време всички станахме джентълмени...и лейдита, разбира се. Всички и млади и стари водят светски разговори за времето.  Също като английските джентълмени и като лейдитата, разбира се. Времето е основната тема.

Вчера се разминах по тясната пътека на заснежения тротоар с две аристократични бабиери. И чух едната да казва „Мъ, Бойко много уморен беше в „Панорамата” ма” , а другата важно изпръхтя „Мъ, от времето е, ма...щото ни пръскат с „Кеймтрейлс” и се разболял и уморил човекът” .

Разбрахте ли сега. Времето е виновно за всичко. Едно време ни пръскаха с ДДТ и бяхме здрави, а сега ни пръскали тайно с онуй...и не сме здрави. Това ми го каза една друга баба.  От времето е сигурно.

То, неслучайно Васил Левски беше казал нявга „Времето е в нас и ние сме във времето”, а мноооогоооо години по-късно едни друго хора казаха „Времето е наше”, пък си го приватизираха.

Но днес времето ще е на всички. С променлива облачност, със слаб вятър и с максимални температури в Бургас и в региона от 4 градуса...над нулата, да се знае.

След вчерашния дъжд и снегът ще се постопи. При това положение все някой кмет ще рече на опозицията, дето му яде краката. „И за какво мрънкахте, че не съм почистил улиците? Къде ви е снегът сега, мрънкачи” 
А те щи си поемат въздух и ще почнат да крещят "Ако беше направил канализация като хората, сега нямаше да се давим в локвите от стопения сняг"

Всъщност снегът не ни изненада. През зимата е нормално да вали сняг от небето, а не пърхот от косите на едни и същи мазни типове по телевизията, които имат обяснение за всичко.

Само премиерът е последователен и има едно винаги готово обяснение. За всичко били виновни комунистите. За снега също. За грохналите локомотиви пак те. Е, поне не прави като един мой приятел, който след една ускорена дегустация на спиртен напитък изпадна във фаза на остър атикомунизъм и започна да хвърля камби по стената и да вика „Всички са комунисти”. И въпреки че домакинът не беше комунист, го изрита от дома си и му забрани да идва на гости поне една година.

Но времето е такова. Мозъците замръзват и раждат глупости. Също като тази прогноза за времето. 

автор: Красимир Калудов
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...