култура 19 дек. 2016 2016-12-19 2016-12-19

Burgas Reporter Ltd.

Комедията „Мъжът на жена ми” за пети път в Бургас

В навечерието на Рождество Христово Бургас ще посрещне за пети пореден път хитовата комедия „Мъжът на жена ми”, чийто режисьор е Мариус Куркински. 

Представлението ще се играе утре – 20 декември, от 19:00 ч. в Операта. На сцената ще се качат обичаните актьори Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов.

Много смях и философски размисли очакват зрителите, които ще гледат пиесата на хърватския драматург Миро Гарван. В нея сериозните неща от живота са погледнати от смешната им страна. 

Сюжетът се завърта около тъжните истории на героите, които, въпреки трудностите, са намерили сили да продължат напред. И най-тежките проблеми на битието обаче са показани от смешната им страна, което неминуемо предизвиква усмивка у публиката. 

Според режисьора Мариус Куркински пиесата не може да се нарече точно комедия, но умишлено е даден акцент на забавното. Дори и изневярата е погледната от странно-смешния ъгъл. Комедия, в която персонажите живеят греховно и го съзнават. Достигат много прозрения, а не се променят. Още в самото заглавие има сигнал за интересно, атрактивно, но опасно съществуване. 

И пред зрителите изникват въпросите: Възможно ли е жена ми да си има мъж?! Защо се стига до такава натрапчива и "шантава" ситуация? Къде са причините? В политическия преход, в трудното оцеляване, в тайните на любовта? Или че няма кой да надникне в моята душа, в стаята на моето детство?! 

„Но театралната комедия изисква избягване на болезненото въздействие върху публиката. Тук е провокацията за създателите на добър комедиен спектакъл. Комедията не е смях, а предизвикване на радост. Радост от съпричастие между публика и актьори. Съпричастие между автор, театрални епохи, информация за човешката природа! Порив за обич към човека до теб.”, казва Мариус.

Постановката гостува в черноморския град по покана на „Арт Ателие” и Маруся Русева. Билети вече се продават на касите на НХК, Държавна Опера и на тел.: 0894/898-098

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...