различно 01 сеп. 2016 2016-09-01 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdkVyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--02b145d857a0d09c7d7661ff501d55f355a2425b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_1065.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Министерството на туризма ще раздава годишни награди

Годишни награди в туризма учредява Министерството на туризма.

Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации, повишаване на конкурентоспособността и качеството на туристическата услуга. Конкурсът ще стимулира също така и въвеждането на иновативни практики в отрасъла.

Идеята е всяка година надпреварата да даде възможност на участниците в индустрията да получават заслужена оценка за своите усилия в представянето и подобряването на българския туристически продукт. Предвижда се победителите в Годишните награди в туризма да се оценяват в няколко основни категории. Ще бъдат заложени ясни критерии за оценка, по които ще се избират най-добрите във всяка отделна категория.

„Смятам, че Годишните награди в туризма са именно онази форма, която ще отличи най-добрите, ще създаде необходимата конкуренцията в сектора и така ще успеем да предоставяме на българските и чуждестранните туристи още по-добър и качествен туристически продукт. Амбицията ни е да превърнем тези награди в традиция”, коментира министър Ангелкова.

В Годишните туристически награди ще има специална категория, в която ще бъде отличена най-добрата туристическа атракция и най-доброто туристическо събитие - карнавали, фестивали, чествания, празници, вкл. и бизнес и научни събития по други форуми, свързани с туризма.

Учредява се и награда за туристически организации, които произвеждат или приготвят висококачествени продукти, или предлагат изживявания, които съхраняват обичаите и/или фолклора

Туроператори, тур агенти, екскурзоводи, транспортни фирми, туристически комплекси ще могат да подават кандидатури за награда в категорията „Специализиран туризъм“. Обхванатите видове туризъм ще бъдат културно-исторически; балнео, спа и уелнес; еко и селски; винен и гурме; конгресен и събитиен; голф, приключенски и др.

Категорията „Иновация“ пък ще е насочена към иновативни подходи, услуги, продукти, технологични решения и концепции. Оценките ще са на база концепция, ефект от иновацията и др.

Награди ще има и за най-добрата туристическа дестинация, „Изборът на българите”, които онлайн ще могат да избират своето любимо място между съществуващите туристически обекти в България; най-добър туристически блог и интернет страница, свързана с туризма; Най-добрият журналистически текст с предмет туризъм в печатни и/или електронни издания по темата.

Представителите на Местната власт също ще бъдат номинирани в Годишните награди в туризма в няколко категории, община, която най-добре/най-успешно е усвоила или инвестирала европейски средства за развитие на туризма и туристическите обекти; община с най-голям принос за развитието на планински, морски, културно-исторически, спа, специализиран, поклоннически туризъм и др.; община с най-голям брой събития и инициативи в областта на туризма, вкл. и участие на международни събития; община с най-голяма събираемост на туристическия данък.

Всички категории, заедно със специален модул за подаване на апликации за участие, ще бъдат публикувани на интернет страницата на Министерството на туризма в началото на месец октомври 2016 г. 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...