региони 22 авг. 2016 2016-08-22 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Плажовете "Слънчев бряг Север" и "Несебър Юг" с най-сериозни нарушения

40 плажа са минали през повторната инспекция този сезон, като най-сериозни нарушения са констатирани на "Слънчев бряг Север" и "Несебър Юг". 

Информацията съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от вестник "24 часа", по време на проверка на плажовете в к.к Слънчев бряг. 

По думите й  300 000 лева ще бъде санкцията за ивицата Слънчев бряг Север. Нарушението е свързано с превишаване на позволената площ за поставяне на търговски обекти на платената зона, както и равнопоставеност при достъпа до морето от платена и безплатна зона. 

 "Плажовете са поддържани и почистени, но на Слънчев бряг-север е надхвърлена многократно одобрената търговска площ и не е спазено изискването за 50% свободна зона", обясни министър Ангелкова.

Ангелкова на място се запозна как вървят повторните инспекции по плажовете, като обобщи, че голяма част от пропуските, установени при проверки в началото на сезона, са били отстранени. 

В момента се извършва проверка на ивицата "Слънчев бряг Център" като проблеми на този етап в нея не са открити. Заедно с министър Ангелкова в обиколката участва съветника й Живко Табаков, който е и общински съветник в Бургас. 

 
Снимка: "24 часа"
Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...