региони 09 авг. 2016 2016-08-09 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

"Влюбеният във вятъра" се нареди сред водещите туристически дестинации в Европа

Замъкът край с. Равадиново, който носи името „Влюбен във вятъра”, официално влиза в списъка на най-добрите европейски дестинации. 

Атракционът заема едно от челните места в класацията на European Best Destinations /Европейската организация на най-добрите европейски дестинации/. 

Високото отличие ще бъде връчено на собственика на Замъка Георги Тумпалов от изпълнителния директор на европейската организация Максимилиян Лежьон. Церемонията ще се състои в Амфитеатъра на Созопол на 13 август. 

Плакетът, който ще бъде връчен на българския замък, е специално изработен от официалния доставчик на кралския двор на Белгия. На церемонията са поканени да присъстват министър председателят на Република България Бойко Борисов, представители на дипломатическите мисии в България, министърът на туризма Николина Ангелкова, кметовете на Бургас, Созопол и съседните населени места, бизнес партньори, граждани и туристи.

В класацията на European Best Destinations за най-красив европейски замък ”Влюбен във вятъра” заема 4 място, оставяйки след себе си популярни дестинации като замъка Шамбор във Франция, Ейлиън Донан в Шотландия и Уиндзор в Англия. 

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...