политика 12 дек. 2022 2022-12-12 2022-12-12 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbEYrIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d0ceb7434fa95e178b40e9b85de0d7bbfb98232a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20140212_074123_resized.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Професор Габровски представи министрите от проектокабинета на ГЕРБ-СДС

Номинираният за премиер проф. Николай Габровски представи пред президента Румен Радев структурата и състава на министрите в проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Изтъкнатият неврохирург върна проучвателния мандат за съставяне на правителство изпълнен.

В него освен проф. Габровски влизат  трима зам. министри председатели. Малина Крумова - вицепремиер по управление на европейските средства , Миглена Тачева зам. министър по обществен ред  и сигурност и министър на правосъдието, Меглена Плугчиева - вицепремиер по климатичните политики и министър на околната среда и водите, Маринела Петрова министър на финансите,  Благородна Макева - министър на вътрешните работи, ген. Атанас Запрянов министър на отбраната, Драгомир Заков мининистър на външните работи, Мартин Дановски министър на икономиката и индустрията, Добромир Симидчиев МРРБ, Прошко Прошков министър на транспорта и съобщенията,  Събина Събева министър на труда и социалната политика, Драгомир Здравком министър на здравопазването, Ириней Константинов министър на културата, Милена Стойчева министър на иновациите и растежа, Николай Павлов министър на енергетиката, Мартин Захариев министър на туризма, Васил Грудев - министър на земеделието, храните и горите, министър на електронното управление Красимир Симонски, Борил Кръстев - министър на младежта и спорта.

Проф. Габроски посочи сред приоритетите на своя кабинет деескалиране на напрежението и спиране на конфронтацията по различни теми в обществото, за да бъде изведената България извън кризата, в която се намира.

Предстои кабинетът да бъде гласуван в сряда в Народното събрание.

До момента ГЕРБ-СДС са заявили подкрепата си за правителството предложено от проф. Габровски, ДПС ще обявят позицията си във вторник, от "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" няма да подкрепят кабинета. Отказ има и от страна БСП, както и от "Възраждане".

От "Български възход" все още нямат официална позиция.

Ако първият мандат не получи достатъчна подкрепа, проучвателният мандат ще бъде даден на "Продължаваме Промяната".

При нов неуспех трети мандат ще бъде връчен на онази политическа сила, която президентът Румен Радев посочи.

 

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...