политика 30 окт. 2021 2021-10-30 2021-10-30 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcVY1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--11b136f9380bf75da78be9493d583e9beb15cb45/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/73346507_1279463785570456_697749507755999232_o.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Георги Янев: Политическото противопоставяне пречи на Айтос

Приятели,

Измина и втората година от моя мандат на общински съветник и все още абсолютно вярвам в това, че Айтос може да постигне много повече.

Дължа ви отчет за стореното от мен през втората година в общинския съвет заедно с колегата Евгений Генчев.

В края на 2020 год. направихме дарение за нашия баскетболен клуб,  който съхранява баскетболните традиции в Айтос и най-важното, развива силна детско-юношеска школа.

Чрез общинския съвет направихме  дарение за УМБАЛ Айтос.

Осигурих годишен абонамент за вестник за читалището в Съдиево. За Коледа и Нова година закупихме пакети с продукти за петдесет жители на общината в нужда и зарадвахме с подаръци възрастните ни съграждани от Дома за стари хора и защитеното жилище

В началото на тази година помогнахме със средства за операция на наш съгражданин в нужда.

През март подкрепих финансово танцовия състав в Пирне. Помогнахме и на самодейците от Съдиево. Отново подкрепихме със средства и Старческия дом, където изненадахме възрастните хора с подаръци и с лакомства.

И ни беше изключително приятно да зарадваме дами с цветя на 8 март, когато подарихме лалета на над двеста жени. 

През пролетта дарих заплатата си на общински съветник за закупуване на камбана за храма в село Дрянковец. Защото от векове се знае, че там, където бие камбана, там има живот.

Летните месеци бяха изпълнени с други дарения. Към клуб „Ейнджълс“, който носи с успехите си толкова много радост и гордост за Айтос . Помогнах и с организирането на благотворителен коктейл за малката Джули, за да съберем средства за лечението и от церебрална парализа.

Помогнахме  и за покупка на специален стол за човек в неравностойно положение, всеки месец помагаме с малко и на Фондация „Общество и ценности“

С колегата осигурихме средства за няколко курбана за здраве, за да направим истински празника на Света Богородица.

И отново откликнахме с Евгений на призива за помощ от баскетболния клуб, за да помогнем за закупуването на екипи за нашите талантливи играчи.

Приятели,

Вие ме познавате от години такъв, какъвто съм. Аз всеки ден съм пред очите ви и мога да ви гледам в очите.

Стремя се да изпълнявам обещанията си пред вас, колкото е възможно и доколкото зависи от мен.

А най-голямата награда за мен е с работата ми в общинския съвет да направя така, че още един, още един и още един млад, предприемчив и упорит човек да остане тук. В Айтос. За да създаде семейство и да развива бизнес.

Но за да се случи това, не е достатъчен един общински съветник или двама. Нужно е всички заедно да го поискаме и да го направим. И аз и вие. Заедно.

Защото политическото противопоставяне не помага на Айтос, а пречи и то много пречи.

Крайно време е политиците да започнем внимателно да се вслушваме в гражданите и да работим за тях, а не да слушаме кавгите на партийните лидери.

Разочарован съм от липсата дългосрочна визия за развитието на града, региона, на цялата държава.

Не е важно кой предлага една идея за развитието на Айтос. Важно е това, дали идеята е добра и в полза на града и общината или не е добра.

Тогава няма никакво значение кой е на власт и кой е опозиция.

Крайно време е да започнем да търсим около какво да се обединяваме, а не заради какво да се разделяме.

Има приоритети, има важни проблеми, които хората очакват от нас да бъдат решени.

И трагедията заради липсата на обходен път на Айтос ни показа колко е важно да се обединяваме в името на Айтос.

Можем да започнем това от днес, от сега.

 

С уважение:

Георги Янев

Общински съветник в Общински съвет Айтос

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...