политика 17 сеп. 2021 2021-09-17 2021-09-17 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ1I1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--641d6ec971fd5daebed7df81727184cfe0fca28e/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/73346507_1279463785570456_697749507755999232_o.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Георги Янев: Обходен път на Айтос преди всичко може да спаси животи…

Публикуваме без редакторска намеса позицията на общинския съветник от Айтос Георги Янев.

Самият той преживя наскоро ужасяваща катастрофа с камион на източния вход на града и загуби свой близък.

Георги Янев е категоричен, че той и съгражданите му заслужават помощ, която да ги спаси от кошмара на автомобилния трафик, преминаващ на метри от домове, улици и деца

Айтос на три пъти през последната година влезе в хрониките на войната по пътищата и даде свидни жертви

Скъпи съграждани,

Вече няколко дни след тази ужасна катастрофа на северния вход на нашия град мълча. Мълча, не защото нямам какво да кажа, а защото съм като опустошен.

Знаете ли, трудно ми е да говоря за това, защото аз самият наскоро преминах през страшна катастрофа също с тежък камион. За един миг загубих близък човек. Ето така, изведнъж. И още ме боли.

И затова треперя от безсилие.

Преди всичко бих искал да изкажа моите искрени съболезнования към близките на загиналите. Моля се Бог да даде покой на двете невинни дечица и на техния баща.

Стискам зъби вече няколко дни, но като баща, като айтозлия, усещам, че отвътре се разкъсвам. Не мога дъх да си поема.

Скъпи приятели…

Не знам какво повече трябва да се случи, за да стане ясно, че това не може да продължава и трябва да се обединим.

Айтос се нуждае от обходен път. Не някога. Сега, днес.

Като град, като хора ние всички се нуждаем от обход, за да изкараме тежкият автомобилен трафик от нашите улици, да изкараме тези потоци от камиони, автобуси и автомобили, които минават покрай децата ни, покрай домовете ни…

Но това ще се случи само тогава, когато всички го поискаме. Не аз, не кметът, не само няколко от общинските съветници. Не една партия. Не просто няколко души..

ВСИЧКИ. ВСИЧКИ ДО ЕДИН. От всички партии, от всички квартали, от всички улици и домове на Айтос. ВСИЧКИ да издигнем глас и да кажем, че хората в Айтос заслужават с внимание и уважение.

Вярвам, че като общински съветници, като местна власт трябва да изпреварваме събитията, а не да ги следваме.

Защото ако имахме обходен път, тези ужасни катастрофи нямаше да се случат.

И никакви оправдания не важат. Никакви.

Казват, че било скъпо. Струвало много. Било трудно да се построи този обходен път.

Ще ви кажа, че никакъв път не е по-ценен от живота на жертвите.

Утре ще има протест. Мълчалив или шумен, няма никакво значение. Протестите няма да върнат живота на този баща и неговите деца, ако след 15-20 мин. се разотидем по домовете си и продължим живота си.

И е наш дълг отсега да се погрижим за следващите айтозлии.

Нека да не мълчим.

Нека припомним на държавата, на пътната агенция, на правителството, което и да е то, на депутатите, които и да са те, че хората от Айтос плащат данъци, създават деца и семейства тук, в България и имат нужда от закрила.

Заради паметта на хората, които загубиха живота си при тези тежки катастрофи, сме длъжни да приемем изграждането на обходен път край Айтос като наш дълг, като цел, като приоритет.

Още веднъж.

Моите искрени съболезнования на близките на загиналите в последния инцидент.

С уважение:

Георги Янев, айтозлия, родител, български гражданин, данъкоплатец, общински съветник и човек като всички останали

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...