политика 16 сеп. 2021 2021-09-16 2021-09-16 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdjE0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--49c7f20e4402e0a9fca9f84470d34de79aba0efb/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/mm_1614773749.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Президентът обяви състава на новия служебен кабинет

Укрепването на държавността остава основен приоритет в работата на новото служебно правителство, което беше назначено с указ на президента Румен Радев.

Съставът на служебния кабинет, който ще трябва да организира и проведе извънредните парламентарни избори през ноември, е следният.

 Стефан Янев  министър-председател

Гълъб Донев  - Зам. министър-председател  и министър на труда и социалната политика

Бойко Рашков – зам. министър-председател и министър на вътрешните работи

Атанас Пеканов – зам. министър –председател по управление на европейските средства

Валери Белчев – министър на финансите

Георги Панайотов – министър на отбраната

Стойчо Кацаров – министър на здравеопазването

Виолета Комитова – министър на регионалното развитие и благоустройството

Николай Денков – министър на образованието и науката

Светлан Стоев – министър на външните работи

Янаки Стоилов – министър на правосъдието

Велислав Минеков – министър на културата

Асен Личев – министър на околната среда и водите

Христо Бозуков – министър на земеделието и горите

При представянето на кабинета премиерът Стефан Янев посочи провеждането на честни избори като много важна задача пред него и пред министрите му. 

Той призна, че предстоящите месеци няма да бъдат леки и ще бъде необходимо да се полагат усилия, за да бъдат решени проблемите на гражданите ефективно.

Уверен съм, че кабинетът ще се справи с тези предизвикателство. Ако трябва да определя с една дума дейността си, думата е отговорност. ще продължа да работя съвестно и отговорнос в интерес на страната си - сподели Стефан Янев.

В състава на служебния кабинет прави впечатление липсата на досегашните министри на икономиката Кирил Петков и на финансите Асен Василев. Очакванията са те да обявят свой политически проект, с който да участват на извънредните избори

 

източник на снимката - президентство на Република България

 

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...