политика 23 юли 2021 2021-07-23 2021-07-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcGgzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0bc29f67400ea2b8a99a781975c19385d7d28dba/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/itn.jpg

Burgas Reporter Ltd.

ИТН: Наясно сме, че трябва да се опитаме съставим кабинет

Започнаха консултациите при президента Румен Радев за връчването на мандат за съставянето на правителство.

Първи в Президентството отидоха победителите в изборите – „Има такъв народ” (ИТН).

„Знаете, че страната ни е изправена пред редица предизвикателства и във външен, и във вътрешен план. Знаете, че българският Парламент и българското редовно избрано правителство имат да решават важни задачи – да продължи процесът по укрепване на държавността, по гарантиране на стабилна предсказуема правна рамка за българския бизнес, за инвеститорите, за важни социални въпроси, за решаване на неотложните проблеми, свързани с дълбока съдебна реформа, за актуализация на бюджета”, заяви президентът Радев.

Държавният глава подчерта още, че растат и изискванията към страната ни от страна на Европейската комисия.

„Всичко това изисква оформянето на стабилно парламентарно мнозинство, върху което да се опре оперативно, ефективно, отговорно действащо правителство”, каза още президентът Радев.

Държавния глава поздрави представителите на ИТН за това, че този път подхождат по различен и много по-диалогичен начин по отношение на съставянето на правителство.

„Всички ние разбираме, че отговорността е наша. Наясно сме, че трябва да се опитаме съставим кабинет и Парламентът да работи. Искрено се надяваме и останалите политически партии – изключваме ГЕРБ, с които няма да имаме контакти под никаква форма – също да надскочат някои свои партийни цели. Всички ние сме политически субекти, всеки от нас има приоритети, понякога те се разминават. Но истината е, че има някои основни неща, по които няма противоречия”, каза от своя страна Тошко Йорданов от ИТН.

Той беше категоричен, че неговата партия ще предложи кабинет и надеждата му е, че след консултации с другите политически сили ще бъде съставено правителство. 

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...