ориентири 24 юни 2021 2021-06-24 2021-06-24 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbVoyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--738ecf326a9a717ca87d35be43ee6384fa858739/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20210624_115705%20(1).jpg

Burgas Reporter Ltd.

Когато булевард с името „Демокрация“ създава дискриминация

Собственици на жилища, гаражи, магазини и търговски обекти по протежение на бул. „Демокрация“  / в отсечката от ул. „Копривщица до хотел „Аква“/  се оплакаха от невъзможност да паркират или да имат поне временен достъп до своите имоти.

Причината за възникналите затруднения е ремонтът на оживения булевард на стойност около 11 млн. лв.

Бургазлии, които живеят в тази част на града изразяват недоумението си как след такава мащабна инвестиция е постигнат такъв спорен и противоречив ефект.

Така входовете на техните жилища се озовават пред непрекъсната бус лента.

Паркирането върху нея или пресичането, за да се влезе или излезе от вътрешните гаражи е нарушение на правилата на движение и подлежи на санкции.

Същевременно всички оплакващи се са получили отказ да им бъде издаден стикер за паркиране в близката „зелена зона“. Така, ако искат да паркират до домовете си, те трябва да плащат

Представители на живеещите на тази улица обявиха случващото се за дискриминация. Според тях е абсолютно невъзможно да се достигне до клиника „Демокрация“, до медицинската лаборатория „Лина“, а автомобилите, които зареждат търговските обекти получават постоянно глоби от КАТ и вече отказват да обслужват магазините, заради което те губят клиенти.

На среща с медиите хора, чиито жилища са разположени в този район, посочиха още конфликтни точки, възникнали заради пороци на реализирания проект за ремонт.

Автобусите от градския транспорт са широки 3 м., а бус лентата е с широчина 3.20 м. Преди ремонта е била 3.70 м. Същевременно няма възможност за обратен завой в нито една точка от ремонтирания булевард.

Слизащите от автомобилите пътници и майки с деца трябва да се движат по тесен тротоар, непосредствено до бус лентите, докато стигант до пешеходна пътека, по която вече да получат достъп до основния тротоар, но преди това минават и през вело алея.

Обособените места за паркиране по бул. Демокрация“ в отсечката от Трета поликлиника до блок „Народен юмрук“ пък създават предпоставки за катастрофи, тъй като са толкова тесни, че шофьорите стъпват на активната лента за движение.

Маркировката също води до затруднения за участниците в движението, а новите три светофара забавят автомобилния трафик.

От името на инициативен комитет, който излъчва представители  на живеещите на бул. „Демокрация“, адвокат Красимир Астакова обяви, че ще се проведе протест в събота. Участниците в проявата възнамеряват да потърсят в съда защита на нарушените си права и да протестират срещу отнетото им право на достъп до жилищата им и гаражите им.

 

 

 

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...