политика 12 май 2021 2021-05-12 2021-05-12 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb3QwIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--24a0d575afa7d1074e0c786c457af0b51fbadc05/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20210511_134922.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Бачийски продължава самотната си съдебна битка срещу нарушенията в Росенец

В Бургаски административен съд се проведе поредно съдебно заседание по казуса със собствеността върху единствения общински път до брега край „сараите“ в Росенец. От всички политически сили, които определят случая като своя битка, представена в съдебната зала беше само ПП „Средна европейска класа“ в лицето на своя зам. председател Константин Бачийски, който постави преди година началото на битката срещу това безобразие.

Заради назначена техническа експертиза по самото дело беше насрочено ново заседание, този път за септември.

За разлика от Константин Бачийски, който продължава непреклонно да защитава позицията си пътят до „сараите“ да остане публична собственост, като част от общинските активи, представителите на Община Бургас все така се придържат към решението на мнозинството от общинската сесия от 29 април 2020 год.. По този начин те не признават порочността на решението, заради което загубата върху собствеността върху единствения общински път в тази част на парк Росенец става възможна.

По казуса продължават да се водят редица дела, но от администрацията все още не се възползват от своя най-силен коз, а именно да се поиска от съда извършването на инцидентен контрол за валидност на Решението за прехвърляне на пътя към „сараите“  от публична в частна собственост. /по т. 3 от т. 41 по Протокол № 9 /28.04.2020/ и да го обяви за нищожно.

След края на съдебното заседание Константин Бачийски заяви следното:

„Видяхте, че за пореден път бях сам в съдебната зала, а героите, които се опитаха да яхнат вълната по случая „Росенец“, отново липсваха. Моята съпротива срещу това безобразие започна през април 2020, продължава и сега. Сам се боря във всички съдебни дела, зад мен няма коалиции, политически и икономически кръгове. Подкрепят ме обаче българи от цялата страна и това е една причините, заради които няма да се предам.“

Бачийски коментира още, че Община Бургас е подходила йезуитски на последното дело, тъй като юристите на администрацията не са признали  жалбата на жалбоподателите срещу новия ПУП в Росенец.

Още на заседанието на Общинския съвет през юли 2020 обясних, че мнозинството от ГЕРБ оттегля решението си от април по начин, който оставя „пробойни“ и дава възможност на фирмите „Стрейтлайн“ и „Хермес Солар“ да обжалват и да спечелят отменянето на ПУП-а, с което се отваря възможност пътят да премине в частни ръце. Виждаме, че опасенията ми се оказаха верни, затова битките срещу безобразията в Росенец трябва да се водят до край с всички законови средства, а не чрез политически фойерверки по медиите- коментира Константин Бачийски.

Като доказателство той посочи парламентарната комисия, която трябваше да провери казуса с нарушенията в Росенец, но така и не заработи, макар че около нея различни политици потърсиха възможност за трупане на популярност в публичното пространство.

Следващото дело, свързано срещу нарушенията около „сараите“ в Росенец е на 17 май, а в съдебната зала отново ще бъде и Константин Бачийски.

 

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...