политика 18 апр. 2021 2021-04-18 2021-04-18 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb2h6IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--dcdc383281e5325b8c5b4cc95c6d084519a8bc0c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/169800592_527918051946064_2261717265440785440_n.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Депутатът Димитър Найденов: До дни ще разоблича лъжите на Борисов за Росенец

Димитър Найденов беше избран с гласовете на хората от Бургаска област за народен представител в 45 Народно събрание. Той е част от парламентарната група на „демократична България“, която досегашния премиер Бойко Борисов обвини в колаборация с ДПС. Борисов дори изказа мнение, че събитията около Росенец през лятото са били част от уговорка между ДПС и Христо Иванов.

Представяме ви коментара на Димитър Найденов

Как приемате мнението на премиера в оставка Борисов, според който вие, Христо Иванов и Ивайло Мирчев сте провели акцията на плажа в Росенец като част от уговорка с ДПС?

Това е някакъв абсурд. Аз съм участвал в организирането на тази акция, знам в каква дълбока секретност правехме всичко това, за да не чуе някой  и да осуети всичко. Искахме да направим там изявление, да забием знамето и се страхувахме да не изтече информация. В течение съм на това как се обмисляха и случваха нещата.

Слушам от екрана как Борисов обяснява, че всичко това било координирано с ДПС. Просто не мога да повярвам. Виждам от екрана един човек, който говори очевидни, безогледни лъжи.

Но г-н Борисов прогнозира, че вие ще изоставите темата „Росенец“…На това как бихте отговорил?

Борисов каза нещо, което ще докажа, че е лъжа.  Чух го да казва „ Росенец повече няма да бъде закачан, бъдете сигурни“.

В следващите дни ще разбере, че е в грешка. А хората ще разберат, че лъже отново. 

Действия срещу Росенец не само че ще бъдат предприети, но ще бъдат предприети сега, още в предстоящата седмица. И ще подкрепя думите си с документи, които са вече готови. Ще изоблича лъжата на Борисов.

Бойко Борисов и изобщо съпартийците му от ГЕРБ многократно вече изразиха мнение, че сте обща коалиция с ДПС

Борисов да уточни кога сме с ДПС? Когато искаме да го сваляме или когато, по неговите думи, не искаме мораториум по неговите сделки.

Добре, но ако по темата „Росенец“ оборвате тезата, че сте заедно с ДПС, как ще оборите тезата на председателя на БСП Корнелия Нинова, че вие от „Демократична България“ заедно с ДПС гласувате против предложението на социалистите да бъде наложен мораториум върху сделките на правителството в оставка?

Корнелия Нинова направи много обигран политически ход. Излъга от трибуната на Народното събрание и ни постави в техническа „клопка“. Тя поиска мораториум върху сделките на правителството в оставка, за да не се разпорежда с парите на държавата. Обаче тя поиска това да бъде включено като точка в проект за решение, който Мая Манолова вече беше внесла, става въпрос за проекта за създаване на комисия по ревизията на управлението.  

Нашият колега Атанас Славов, специалист по Конституционно право, много ясно обясни от трибуната на Народното събрание, че ние подкрепяме мораториума, но че този мораториум не може да бъде гласуван като точка от проект за решение по съвсем друга тема. Предложение за мораториум се гласува в самостоятелна, отделна процедура. 

Затова при гласуването на процедурата на Нинова ние гласувахме като „въздържали се“. Ако бяхме гласували и приели предложението на Корнелия Нинова, ГЕРБ щяха да обжалват пред Конституционния съд и да забавят влизането в сила на мораториума.

Ние, от "Демократична България" подкрепяме идеята за мораториум върху сделките на правителството в оставка, но трябва да бъде гласуван и приет така, че да не бъде обжалван.

 

автор: Красимир Калудов

 

Ако този материал ви е бил интересен, подкрепете ни с малко дарение в усилията ни да създаваме и други такива

Подкрепете ни със сума от:
Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...