политика 17 ян. 2021 2021-01-17 2021-01-17 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdmx2IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--416fb5c1eec15018196714a7088aa2d303f9bb41/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/d3.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Сигнали за над 50 разбити улици изпратиха до партия СЕК жители на община Бургас

Общо над 50 сигнала за разбити улици, които се нуждаят от спешен ремонт, изпратиха само за седмица жители на община Бургас до електронната поща на ПП „Средна европейска класа“.

Това се случи, следа като Константин Бачийски и колегите му се обърнаха с призив към бургазлии и хората от съставните селища да се включат в съставянето на „карта“ с най-разбитите улици и тротоари в момента.

Оказа се, че отзвукът надминава всички очаквания.

Във временния списък на разрухата жителите на общината са поставили улици и тротоари в много лошо състояние, намиращи се в комплекс „Славейков“,  в централната градска част и в кв. „Долно Езерово“ , а изпратените снимки свидетелстват за това, че на точно на тези улици не е бил извършван ремонт от години.

Странно е това, че списъка попада и наскоро ремонтираният  бул. „Янко Комитов“.

Инициативата на ПП „Средна европейска класа“ е събраният масив от информация да послужи за изготвяне на предложение пред Общинския съвет за извършване на ремонт на конкретни улици.

По този начин от третата политическа сила в общинския съвет желаят да поставят край на неясния и хаотичен принцип, по който се решава кои пътни настилки и тротоари в града и в съставните селища да бъдат възстановени и кои не.

Същевременно от партията продължават да настояват да се подобрят контролът и качеството на обновяването на уличните и тротоарните настилки

От ПП „Средна европейска класа“ продължават да обработват базата данни.

Жителите на общината все още могат да изпращат снимки и информация за името и локацията на улиците и тротоарите, които са разбити и се нуждаят от възстановяване.

Според Константин Бачийски и съпартийците му инициативата е довела до резултат, защото за първи път от 12 години общинската администрация е решила да се възползва от съществуващ механизъм, по силата на който е възможно ВиК да синхронизира своите ремонти на подземни комуникации с ремонтите на настилките на улиците.

 

 

Снимки, подробности за състоянието на улиците, името им и локацията им могат да бъдат изпращани на  имейл office@cek.bg или във Фейсбук страницата на ПП „Средна европейска класа“

 

 

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...