здраве 05 окт. 2020 2020-10-05 2020-10-05 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ1ZzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c3ebfddca7cb837fbb3cf93921a2e9aadae31ea9/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/pctips.jpg

Burgas Reporter Ltd.

За първи път ще бъде връчена наградата "Лекар на Бургас"

За първи път тази година ще бъдат връчени награди за принос в утвърждаването и развитието на бургаското здравеопазване - "Лекар на Бургас".

Церемонията ще се състои на професионалния празник на българските медици и Ден на Св. Йоан Рилски Чудотворец - 19 октомври, в сградата на Медицинския факултет.

Отличията се връчват по инициатива на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и Община Бургас.

Пет са категориите, в които ще бъдат номинирани заслужилите признание медици. Инициативата ще бъде мине под знака на пандемията от Ковид-19 и ще отчете приноса на лекарите, които участват в битката с коварната болест.

Ето и категориите, в които ще се приемат номинации на медици:

  1. "Дългогодишна дейност за развитие на научно-практическата медицина в град Бургас"; ИНДИВИДУАЛНА НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС
  2. "Специална награда за лекарски екипи, с изключителен принос в борбата с КОВИД-19 през 2020 година" КОЛЕКТИВНА ГОДИШНА
  3. "Млад лекар на Бургас 2020 - до 35 г. с изявени професионални качества, научно-практически постижения и признание от пациентите" ИНДИВИДУАЛНА ГОДИШНА НАГРАДА
  4. "Лекар на Бургас 2020 - за висок лекарски професионализъм, морал и етика" ИНДИВИДУАЛНА ГОДИШНА НАГРАДА
  5. "Стоматолог на Бургас 2020" ИНДИВИДУАЛНА ГОДИШНА НАГРАДА

Номинациите трябва да бъдат изпращани на специално създадения електронен адрес - lekarnaburgas@burgas.bg в срок до 12 октомври 2020 г. Те трябва да съдържат категорията, за която се предлага номинацията, име на предложения кандидат или колектив, кратка професионална биография на кандидата или описание дейността на колектива (особени заслуги в областта на медицината, международни изяви, ако има такива) и мотиви за номинацията.

Експертна комисия ще обобщи предложенията и ще излъчи победителите. В нея влизат декан на Медицински факултет в Университет "Проф. д-р Асен Златаров", председател на комисията по здравеопазване към Общински съвет, директор на Регионална здравна инспекция, Общински лекар и директор на Регионална здравноосигурителна каса.

Номинации могат да подават съсловните организации от Регионалната колегия на Български лекарски съюз, Районната колегия на Български зъболекарски съюз, Регионалната структура на Национално сдружение на общопрактикуващите лекари, регионалните представителства на дружествата по специалности, лечебните заведения, пациентските организации, сдружения с нестопанска цел, работещи в областта на медицината и всички, които желаят да отличат свои колеги - лекари.

Коментари

здраве ...


спорт ...


региони ...