политика 27 юли 2020 2020-07-27 2020-07-27 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbE5wIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1c1a4706a299d756674a2acb575a244c16352e8a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/ROSENEC_ZAMERVANE_2.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Константин Бачийски откри шокиращ факт за общинския път до „сараите“ в Росенец

На шокиращ факт, свързан със собствеността на имотите около общинския път, водещ до летните „сараи“ в парк Росенец, се натъкна Константин Бачийски.

Детайлна проверка от зам. председателя на ПП „Средна европейска класа“ установи, че твърдението на общинската администрация в Бургас за това, че придобилата национална известност улица завършва в частен имот и от нея няма смисъл, не отговаря на истината.

Оказа се, че  „заличената“ с решение на общинския съвет улица  не само не свършва „в нищото“ , а има продължение, стигащо до морския бряг.

След измерване, извършено от сертифициран геодезист, стана ясно, че на това място е изградена залята с бетон отсечка, която достига до плажа под сараите.

Нещо повече, самото бетонно продължение на общинския път е разположено върху терен, публична държавна собственост.

 „Не коментирам кой, кога и как е разрешил върху държавен терен да бъде изграден този бетонен път, но съществуването му дава възможност на всеки български гражданин да стигне до брега, стига да се премахнат оградите, възпрепятстващи свободното преминаване“– коментира Константин Бачийски.

Според него при съществуващото положение става излишно строителството на ново алтернативно трасе до плажа, какъвто вариант предлага мнозинството на ГЕРБ в Общинския съвет.

Съветникът от опозицията очаква от Община Бургас и Областна управа да регламентират свободния достъп до брега и да премахнат оградата, която е поставена върху „заличения“ общински път.

„След всички тези разкрития е изключително важно да запазим тази улица като общинска собственост. Това може да се случи по време на гласуването на 28 юли на заседанието на общинския съвет, в чийто дневен ред успяхме да входираме  предложение за отмяна на скандалното решение от 28 април, с което на практика се отнема правото на достъп на българските граждани до тази част от брега.“ – коментира Константин Бачийски.

Той отново призова всички граждани, които настояват да се запази като общинска собственост единствената улица, водеща до плажа под „сараите“, да изразят своята позиция пред спортна зала „Бойчо Брънзов“ във вторник 28 юли, от 8.30 часа.

„Нека да се съберем пред залата преди сесията и да кажем заедно „Стига безобразия“ – обърна се към тях общинският съветник.

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...