ориентири 30 юни 2020 2020-06-30 2020-06-30 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaDlvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--ae3f6f9c09047b5eefa3bbde5488664e3382d8cf/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/konstantin_bachiiski.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Константин Бачийски започва подписка срещу подарената общинска улица

Зам. - председател на ПП „Средна европейска класа“ Константин Бачийски започва подписка срещу подаряването на общинската улица в парк „Росенец“.

Уважаеми жители на село Равнец,

Уважаеми жители на община Бургас,

Скъпи съграждани,

Колеги от мнозинството и опозицията, доколкото има такава в Бургас.

Обръщам се към вас във връзка с информацията за подписка в село Равнец, посветена на моята дейност, свързана с превръщането на разрушеното военно летище в модерна индустриална зона.

Уважаеми участници в подписката,

Лично за мен в основата на тази инициатива стои това, че не се огънах пред заплахите и изкушенията  да се откажа от битката по скандалния случай с подарената общинска улица в местността „Отманли“ /парк „Росенец“/.

Все пак приемам вашата инициатива с благодарност, въпреки че на местните избори, според протоколите само двама души в Равнец са гласували за мен като общински съветник.

Но аз продължавам да се боря за вашето населено място и за вашите интереси.

Благодарен съм ви, защото със своите подписи вие доказвате категорично, че за всички вас единственият работещ, смислен и икономически аргументиран план за развитие на бившето военно летище е този, който представих лично пред вас през есента на 2019 год.

С тази инициатива вие изпращате силно послание към общинската администрация и към Общинския съвет, че за вас на първо място по важност е „Планът Бачийски“ .

Благодаря ви.

Едва ли сте забравили, че през лятото на миналата година визията на Община Бургас за развитие на авиобазата в Равнец преминаваше през унищожаването на пистите, превръщането им в спортни площадки и затревени площи.

Благодарение на силната подкрепа на бургазлии, ние заедно успяхме да принудим администрацията да преработи своите планове и да включи в тях предложението ми да бъдат запазени пистите, за да послужат като основа за създаване на индустриална зона с летище за карго-полети.

Уважаеми жители на Равнец и на община Бургас,

Искате обяснение от мен, какво се случва с военното летище.

След общинските избори през 2019 г., в качеството си на общински съветник продължих да работя със същата упоритост и страст по тази кауза.

По моя инициатива участвах в срещи в Китай, където представих пред потенциални инвеститори плана за развитие на летището.

Последните разговори по темата, които проведох , бяха в края на януари в българското посолство в Пекин.

Продължавам да работя за развитието на летището, независимо от кризата заради епидемията от „коронавирус“.

Истината е, че възможностите ми на общински съветник са несъизмеримо по-малки от тези на Община Бургас, която до момента откровено симулира дейност по темата „Равнец“

И всичко, което съм постигнал за спасяването на летището е въпреки, а не с помощта на общината.

Явно навлизаме в сезона на подписките.

Факт е, че 320 души от Равнец, които впрочем не са гласували за мен, търсят отговорност от мен по темата „Летище Равнец“.

Факт е обаче, че за два дни през месец август  миналата година  над 3000 души с подписите си изразиха подкрепата си за „Планът Бачийски“ по същата тема.

А на изборите около 6000 души подкрепиха листата, която оглавявах.

Обръщам се към вас с призив да не разпиляваме тази обществена енергия, а да я насочим към една друга подписка.

С моите колеги и съмишленици ще ви предложим съвсем скоро да подкрепите с подписите си битката ни срещу поставената  бариера в парк Росенец и „подаряването“ на част от българската територия в частни ръце.

Попитайте онези общински съветници, които мислите, че ви представляват в общинския съвет, как са гласували по време на заседанието през април, когато докладната за заличаване на цяла общинска улица в парк Росенец беше гласувана и незаконно прегласувана.

Попитайте ги, но ако те не ви отговорят, аз ще ви припомня, че те подкрепиха това предателство към България.

Очаквам вашата подкрепа, за да освободим заедно брега край парк Росенец от завладяването, което се случи пред очите ни с благословията на мнозинството в Общинския съвет.

С уважение:

Константин Бачийски

Зам. - председател на ПП „Средна европейска класа“

 

 

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...