региони 11 юни 2020 2020-06-11 2020-06-11 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbEpuIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--48bea82146cb38227c6878f9b2cf30a3f7303a45/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/aj.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Плаж Созопол - Централен получи екоотличието "Син флаг"

Централният плаж в Созопол получи най-високия утвърден стандарт в туризма и световен екоетикет “Син флаг”.

За първи път плажът се нареди сред лидерите за чист пясък и беше признат като едно от местата с кристална морска вода.

За да получи "синьото" признание плаж Созопол – Централен покри около 30 критерия в четири категории, свързани с обезопасяването, информирането, поддържането на плажа и качеството на водите.

"Син флаг" е най-високото световно признание за чистота, безопасност и достъпност на плажовете. Критериите не са само за чистотата на водата, а за цялостната услуга, която се предлага, включително и за отлично управление, съхранение и развитие на ивицата.

Наред с всички екологични критерии за предстоящото лято, плажът отговаря и на всички национални и международни здравни насоки и изисквания за безопасност.

„Ние сме горди с този знак, защото плажът в Созопол за първи път е отличен с него, а ивицата вече е в световната ранглиста на плажовете отличници”, каза концесионерът Кирил Спасов.

Той посочи, че през последните години чуждестранните туристи обръщат особено внимание, когато търсят място за почивка и летуване у нас, дали плажът има сертификат „Син флаг”. Големите туроператори също поставят като условие към плажовете да им се предоставя документ за качество, добави Спасов.

Централният плаж в Созопол е почистен, заравнен, обезпаразитен. Надзора над плажуващите от 1 юни поеха спасителни екипи.  От тогава е осигурен и реанимационен пункт. Чадърите и шезлонгите са поставени според указанията за безопасност на Министерството на туризма.

Високото отличие „Син флаг” със сигурност ще превърне Созопол в още по-предпочитана морска дестинация. От фирмата-концесионер заявиха амбицията си, ивицата да конкурира най-добрите плажове не само по-нашето Черноморие, но и в чужбина.

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...