ориентири 15 окт. 2019 2019-10-15 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdXc0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--b1bcbe0370920bcca527e6a8a4b1cc31f469bad0/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35919.jpg

Burgas Reporter Ltd.

НАП-Бургас обяви на търг апетитни имоти по Черноморието

Националната агенция по приходите в Бургас е обявила на търг апетитни имоти по Южното Черноморие.

Крайната мярка се прилага към длъжници, които не са предприели никакви действия за погасяване на натрупаните просрочени задължения към републиканския бюджет.

Имотите представляват апартаменти и офисни площи и се намират в Ахелой, курортите „Слънчев бряг“ и „Елените“, Несебър и Свети Влас.

Цените за квадратен метър са доста по-ниски от пазарните. Така например апартаменти в централната част на курорта „Слънчев бряг“ са обявени на цена от 562 лева за квадратен метър. Подобна е сумата, която се иска и за апартамент в луксозна сграда във в.с. „Елените“. Подробна информация за търговете може да се намери в сайта на Националната агенция за приходите -  www.nap.bg .

За първите осем месеца на годината публичните изпълнители от дирекция „Събиране” в териториалната структура на НАП в Бургас са събрали 163 млн. лв. Сумата е с 9 милиона повече от същия период на миналата година. От приходното ведомство в морския град отчитат тенденция на нарастване на доброволното погасяване на просрочени задължения от страна на бизнеса, а също и на физическите лица.

Анализите на НАП-Бургас показват, че около 20 на сто от лицата и фирмите с просрочени задължения остават напълно пасивни и не търсят контакт с приходното ведомство.

В тези случаи се предпиремат крайните мерки на принудителното изпълнение, запорират се банкови сметки на длъжниците, изземват се пари от каси, налагат се възбрани върху движими и недвижими вещи, разпродава се имущество. От началото на годината териториалната структура на приходното ведомство в Бургас е провела 242 търга.

„Апелираме към длъжниците да бъдат активни, да търсят контакт с приходната администрация, защото винаги може да се достигне до взаимно приемливо споразумение за разсрочено погасяване на дълговете. Подобни споразумения са постигнати със 722 физически лица и фирми от региона, които правят месечни вноски към бюджета и същевременно поддържат икономическата си активност, успяват да изплащат заплати и да покриват разходите за дейността си.”, коментират от НАП-Бургас

Териториалната дирекция на НАП Бургас е поставила под постоянно наблюдение 1298 фирми, всяка от които със задължения от над 50 000 лева. Целта на този вид мониторинг е поетапно намаляване на натрупаните просрочия като се поддържа и активен диалог със задължените лица.

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...