ориентири 14 ноем. 2018 2018-11-14 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcmxlIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5c9cac119644d705c0df7027293f565d6aeab7c9/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33042.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Три нови елхи ще красят Бургас през декември

Три нови елхи ще красят Бургас и ще създават добро настроение през предстоящите зимни празници. 

Както всяка година празничното осветление ще бъде пуснато на 6 декември - Никулден. 

Традиционно най-голямата елха ще се издига разположена на площад "Тройката". Тя запазва своята базисна структура, но ще предложи съвсем нова визия. Преди елхата светеше с така нареченото студено бяло. Сега се залага на топло бяло и многоцветие. През светлата част на денонощието, когато не свети, тя краси площада с панделките, сферите и звездите, окачени по нея. 

Под и около елхата отново ще бъдат разположени къщи в умален модел, символизиращи най-доброто от градската архитектура. Моделите са взаимствани от стари знакови бургаски сгради. Сред тях ще е и Старата поща, в която децата да пуснат своето писмо до добрия старец.

И тази година децата ще имат възможност да гостуват на Белобрадия старец. Къщата на дядо Коледа и шейната с елена ще бъдат разположени отново на пл. "Тройката". Вечер там ще привлича вниманието атрактивна арт инсталация под формата на огромен светещ подарък - куб с размери 3 на 3 на 3 метра. Зелените площи и дърветата на площада също ще грейнат в коледни светлини.

Над главната улица "Александровска" ще бъде оформено "звездно небе" от светещ в студено и топло бяло стринг. По стълбовете от площад "Тройката" до пластиката Компаса ще има светещи елементи с визията на подарък и коледна камбанка.

Друга новост тази година ще бъде изкуствената елха пред сградата на Община Бургас. Тя ще е с футуристичен дизайн и много атрактивна, съдържаща 30 малки "свръхнови", които "избухват" на интервали. От Общината до гаровия площад и от Общината до ул. "Лермонтов" дърветата ще светят в различни тонове.

По обновената "Богориди" ще има светещи гирлянди. Сградите на музея и библиотеката също ще получат специална украса, а на Грамофона ще бъде поставен светещ елемент с ключ сол и ноти.

Лазерни прожектори ще оцветяват нощем уличната настилка на места по "Александровска" и "Богориди".

Третата нова елха ще бъде издигната до ОУ "Петко Росен" в най-големия бургаски жилищен комплекс "Меден рудник". Къщичка на дядо Коледа с елени ще има и там. Празнично осветление се поставя по основните пътни артерии в Бургас. Освен профилактираните стари, тази година са внесени и нови елементи.

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...