региони 13 ноем. 2018 2018-11-13 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcmhlIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c0eaff0b9daee2366aa5ba52c8d1a25d25db51e2/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33033.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Поморийци с подписка срещу концесията на плаж "Поморие - Изток"

Повече от 200 поморийци са се подписали срещу условията на концесията за плаж „Поморие-Изток”.

Според кмета Иван Алексиев договорът е несправедлив и ощетява Общината.

„След като Министерството на туризма обяви конкурс за определяне на концесионер на морски плаж „Поморие – изток”, стана ясно, че част от концесионната територия неправомерно обхваща публична общинска собственост, а именно улица „Крайбрежна” – част от пътното платно с тротоара и паркинг.”, коментират от Община Поморие.

Недоволните жители сформираха Граждански инициативен комитет. На 9 ноември в общинското деловодство е постъпила подписка от 217 души, обявили се в подкрепа на кмета и предприетите от него мерки по случая. 

„Благодарен съм на своите съграждани за доверието, защото задачата ни не е лека. Ние целим преди всичко защита на обществения интерес, осигуряване на прозрачна равнопоставена процедура и избор на концесионер, при който услугите, свързани с градския плаж, ще бъдат предоставяни с необходимата грижа. Вярвам, че събраните подписи и активното участие на хората ще бъдат от полза в по-нататъшните ни действия”, коментира кметът Иван Алексиев.

Още в началото на октомври той изрази своето несъгласие с условията в конкурса и заяви, че е недопустимо определянето на концесия, стигаща до домовете на хората, засягайки дори част от дворните им пространства.

На 3 октомври в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) беше внесена жалба срещу Решението на Министерски съвет, касаещо процедурата и документацията за нейното провеждане. Въпреки безспорните аргументи на Община Поморие, депозираната жалба беше отхвърлена от КЗК с отказ да бъде образувано производство по случая. Борейки се за правните интереси на поморийци, кметът веднага обжалва разпореждането пред по-горна съдебна инстанция. Очаква се Върховният административен съд да се произнесе в законоустановения срок.

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...