ориентири 18 сеп. 2018 2018-09-18 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaVJlIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--655c1eaab77feb4dc8ca19519b1881777d991f6c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32517.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Дядо Йоаникий откри с водосвет новата съдебна година в Бургас

С тържествен водосвет в Бургас беше открита новата съдебна година. 

Събитието се проведе по инициатива на председателите на четирите съдилища – Деница Вълкова, Панайот Генков, Росица Темелкова и Яна Колева.

Ритуалът беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий във фоайето на Съдебната палата.

Сред присъстващите бяха зам.-председателят на Върховният административен съд – Мариника Чернева, Апелативният прокурор на Бургас г-н Любомир Петров, Областният управител Вълчо Чолаков, секретарят на Община Бургас Божидар Кънчев, адвокат Христофор Кондев –председател на Адвокатски съвет на БАК, съдии, прокурори и служители.

“Ние съдите и прокурорите не забравяме, че всеки един наш акт трябва да носи мъдрост и разум и да бъде прозрачен, ясен и справедлив. Не забравяме, че всеки ден сме във фокуса на медиите и обществото и очакванията към българския съд и прокуратура са огромни и постоянни. Считам, че съдите и прокурорите, работещи в Съдебната палата на гр. Бургас, са професионалисти, достойни за уважение хора, които са пример за етично поведение и висок морал. Със своята ежедневна дейност доказваме, че можем да отговорим на очакванията за качествено правосъдие, за бърз и ефективен съдебен процес, както и даваме своя принос за повишаване доверието гражданите в българския съд и за засилване вярата им в справедливостта“, каза в речта си съдия Вълкова.

В своето приветствие след водосвета Сливенският митрополит Йоаникий призова магистратите да бъдат справедливи, да не се разколебават и да прилагат думите от Библията: „И каза на съдиите: Внимавайте какво вършите; вие вършите не съд човешки, съд Господен; и в съдийската работа Бог е с вас“

Дядо Йоаникий подари на административните ръководители на съдилищата и прокуратурите в Съдебната палата християнска литература и свои произведения с духовни напътствия.

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...