ориентири 14 сеп. 2018

Бургас се включва в кампанията Да изчистим България заедно"

Article image
За поредна година Община Бургас ще се включи в кампанията "Да изчистим България заедно", която ще се състои утре - 15 септември, от 09:30 часа.

Тази година са определени 4 зони за почистване:
1. Неохраняема плажна ивица - "Атанасовска коса"
2. Неохраняема плажна ивица - "Солници"
3. Парк "Минерални бани"
4. Парк "Росенец"

Всеки, който желае да се включи, може да се снабди напълно безплатно с достатъчно количества чували и ръкавици.

До края на работния ден днес чували и ръкавици ще се раздават във всички териториални дирекции по жилищните комплекси, както и в административните сгради в кварталите на Бургас и съставните селища.

Утре от 09:30 до 11:00 ч. в пунктове на 4-те определени за чистене зони ще се раздават чували и ръкавици на гражданите, включили се в кампанията.

Тези, които желаят да почистят околоблоковите пространства в района, в който живеят, могат да получат чували и ръкавици и в дирекция "Околна среда", ул. "Шейново" 24, ет.2 - в рамките на работното време.

Участващите в кампанията следва да изнесат събраните отпадъци на достъпно за сметоизвозващите автомобили място, както и да информират за местоположението на отпадъците на тел. +35988 7716637 или +359886 063712.

Община Бургас е създала организация за своевременно извозване на събраните отпадъци чрез екипи на Консорциум "Титан Бургас".

Продължава инициативата за събиране на пластмасови бутилки на Община Бургас и Общинско предприятие "Чистота ЕКО". На 15 септември за всеки предадени 3 килограма празни пластмасови бутилки в някой от деветнадесетте мобилни центъра за разделно събиране на отпадъци на територията на общината, ще се раздават по 5 литра висококачествен пакетиран компост.

 

Още от: ориентири


Още от: различно


Още от: време за прогноза