здраве 10 авг. 2018

Хора с увреждания и общинари ще проверяват достъпна ли е средата в Бургас

Article image
В Бургас започват проверки на обектите, които вече имат издадени предписания за изграждане на специална инфраструктура за достъп на хора с физически проблеми. 

Инспекциите ще започнат през месец септември и ще бъдат правени от служители на Община Бургас и представители на хората с увреждания. Поверяващите комисии ще дават оценка дали издадените предписанията са изпълнени добре и какво още трябва да се промени.

Това беше решено на среща, в която взеха участие хора с двигателни проблеми и браншовите камари на архитектите и инженерите. В дебатите се включиха още зам.-кметовете инж. Чанка Коралска и д-р Лорис Мануелян, главният архитект Веселина Илиева, експерти от сферата на социалните дейности и здравеопазването към общинската администрация.

Неправителствените организации от своя страна определиха Бургас като първенец в страната по отношение на осигуряване на достъпна среда на обществените места. Те заявиха желанието си градът да достигне 100 % достъпност, тъй като това все още не се е случило.

На срещата се припомниха резултатите от направените по предложение на кмета Димитър Николов съвместни проверки с Грета Аспарухова на плажовете на територията на общината. В резултат на това Бургас е градът с най-добре уредените плажове в това отношение по цялото ни Черноморие.

Още от: здраве


Още от: спорт


Още от: региони